"Koknese sporto" 13.pasākums - basketbols, pludmales volejbols

05.08.2016 kur : Kokneses sporta centrs

bilde_4_80816_1.jpg5. augustā Kokneses sporta centrs rīkoja jau 13. “Koknese sporto” pasākumu, kura ietvaros koknesieši bija aicināti ierasties Kokneses stadionā un piedalīties gan basketbola, gan pludmales volejbola mini sacensībās.

Ja pludmales volejbola laukumi Koknesē jau ir piecus gadus, tad basketbola laukums tika restaurēts tikai šovasar. Vecā laukuma vietā, kurš jau bija galīgi sabrucis, šogad ar novada domes atbalstu tika ieklāts jauns asfaltbetona segums, tika veikta laukuma marķēšana atbilstoši āra laukumu prasībām, kā arī uzstādīti jauni basketbola grozi. Laukumu regulāri izmanto vietēji jaunieši un arī pieaugušie, regulāri pavadot pēcpusdienas un vakarus sportiskā noskaņā Kokneses stadionā. Ar laiku plānots arī labiekārtot stāvlaukumu pie basketbola laukuma.

Uz “Koknese sporto” šoreiz ieradās 23 dalībnieki – 18 no tiem nolēma piedalīties basketbola turnīrā, bet vēl pieci – pludmales volejbola turnīrā. Bija arī tādi, kas piedalījās abos turnīros. Uzreiz gan jāteic, ka blīvā basketbola spēļu grafika dēļ, volejbolam laika atlika pavisam maz, tāpēc visas spēles izspēlēt paguva tikai divas komandas – Ella ar Arti un Sintija ar Aneti, kur abi dueti aizvadīja pa sešām spēlēm, tiekoties ar katru pretinieku vienu reizi. Tikmēr basketbola turnīrā izveidojās četras komandas, kuras tika nosauktas kapteiņu vārdā. Par kapteiņiem tika izraudzīti Juris Gražulis, Edgars Ancelāns, Andrejs Pavļenkovs un Otto Asmuss, kuri pēc vienas ātras “akmens-šķēres-papīrīts” spēles noskaidroja secību, kādā izvēlēsies sev palīgus. Pirmais savas izvēles tiesības izmantoja Juris, kas izvēlējās NIklāvu Vingri un Mareku Koļesņikovu, Otto izvēlējās snaiperi Ivaru Gražuli un caurgājienu meistaru Ralfu Eihentālu, Andrejs savā sastāvā vēlējās redzēt Dāvi Kalniņu un Patriku Priedi, bet Edgars savas komandas sastāvā ieguva pieredzējušo Dimu Krupenkinu un precīzo Armandu Korekovu. Pārējie seši dalībnieki tika pielozēti ar aklās izlozes palīdzību.

Katra komanda spēlēja ar katru divas reizes pa 10 minūtēm, tādā veidā katram dalībniekam nodrošinot 60 minūtes spēles laika. Spēles bija pārsteidzoši līdzīgas, par ko liecina spēļu rezultāti – neviena komanda neguva visas uzvaras un neviena no spēlēm nebeidzās ar vairāk ka 4 punktu starpību. Vislabāk veicās Andreja komandai, kam divas uzvaras un viens neizšķirts. Ar +4 tika pieveikta Jura komanda, ar +3 Edgara komanda, bet ar Otto “Rūnija” Asmusa komandu spēlēts neizškirti – 31:31. Šajā spēlē neizšķirtu nodrošināja Ivo Igauņa precīzais trejacis spēles beigu daļā.

Otrajā vietā šoreiz Otto komanda, kam jau pieminētais neizšķirts pret Andreju, kā arī uzvara pret Juri ar +3 un zaudējums ar -1 Edgaram. Trešajā vietā šoreiz Juris, kam uzvara pār Edgaru un divi zāģi citās spēlēs, bet Edgaram 4.vieta ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem. Pludmales volejbola turnīru bija plānots pabeigt pēc basketbola turnīra beigām, bet laika apstākļi bija pārāk draudīgi, atnesot ļoti lielu vēju un tumsu, tāpēc pasākums tika pārtraukts. Visas spēles paspēja izspēlēt vien divi pāri, bet pārējie pieci pāri aizvadīja tikai pa divām spēlēm. Nākamajos Koknese sporto pasākumos, ja notiks sporta veidu sacensības vienlaicīgi, īpaši piedomāsim pie komandu veidošanas un spēļu grafika, lai visi turnīri noritētu pēc iespējas raitāk.

Paldies visiem, kas atnāca un piedalījās!

Dāvis Kalniņš, KSC

printēt
afisa_ks_13_1.jpg bilde_1_80816_1.jpg bilde_3_80816_1.jpg bilde_2_80816_1.jpg bilde_4_80816_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top