Mazais „Minhauzens” Koknesē!

20.08.2016 kur : Ozolkalnu šautuve

1spo_1.jpgPirms rudens medību sezonas atklāšanas, kad mednieku prāti kļūst pavisam nemierīgi, tradicionāli augusta nogalē medību dievietei Diānai uzticīgie pulcējas Kokneses novada mednieku svētkos, lai draudzīgā gaisotnē šo dienu svinētu kopā ar savām ģimenēm. 20. augustā Kokneses pagasta „Ozolkalnu” šautuvē, kur norisinājās mednieku svētki „Kokneses novada kauss 2016”, valdīja gan īsts sacensību gars, gan sirsnīgs atkal redzēšanās prieks tiem, kuri šajā pasākumā piedalījās ne pirmo reizi.

Kokneses novada mednieku svētkus rīko mednieku klubs „Ķepainis” sadarbībā ar Kokneses novada domi, kā arī jāuzteic vietējo novada uzņēmēju lielais atbalsts balvu fondam.

Mednieku kluba „Ķepainis” prezidents Jānis Bērziņš atzīst, ka svētki ir izdevušies pateicoties veiksmīgam komandas darbam, tikai mazliet žēl, ka no Kokneses novadā reģistrētiem astoņiem medību kolektīviem šajos svētkos piedalījās tikai mednieku kluba „Ķepainis” trīs komandas. Ceļu uz Ozolkalniem bija mērojuši mednieku klubu pārstāvji no Ādažiem, Rīgas, Saulkrastiem, Jumpravas, Viesītes, Jēkabpils un Skrīveriem. Par „Kokneses novada kausu 2016” sacentās 11 komandas.

Kā jau ierasts, sacensības notika vairākos sporta veidos: sportingā, amerikāņu trapā, svara un attāluma noteikšanā “uz aci” un citās jautrās izdarībās, neizpalika arī tests ar medniecību saistītos jautājumos, duelēšanās un šautriņu mešana. Arī bērni šo dienu pavadīja līksmās atrakcijās un spēlēs.

Lauma Zīle, mednieku svētku dalībniece, kura darbojas šaušanas sporta klubā „Mārkulīči” un Saulkrastu medību – sporta klubā „Vanagi”, dalījās savos iespaidos par aizvadītajiem svētkiem un līdzšinējo sadarbību ar mednieku klubu „Ķepainis”: „Esmu bijusi viesmedībās Koknesē, arī uz „Jāņu buka” sacensībām braucu jau divus gadus pēc kārtas, tāpēc man bija ļoti liels prieks piedalīties šogad „Kokneses novada kausa” sacensībās. Svētku organizatori bija parūpējušies par to, lai pasākuma programma būtu daudzveidīga, lai raiti notiktu visas stafetes un šaušanas disciplīnas, un pasākums būtu interesants ne tikai medniekiem un šāvējiem, bet arī viņu ģimenēm – sievām un bērniem. Noslēgumā visi ieguva vērtīgas balvas loterijā, kurā bija iekļauti pilnīgi visi dalībnieki! Visas dienas garumā mednieki ar ģimenēm un bērniem pavadīja laiku jautri sacenšoties un atpūšoties pie dabas. Daudziem labi pazīstams ir mednieku gadskārtējais festivāls „Minhauzens”, man par šo pasākumu gribas teikt – tas bija mazais „Minhauzens” Koknesē! Paldies mednieku klubam "Ķepainis", īpaši Guntim Upmalim, Jānim Bērziņam, Normundam Bērziņam, Raivim Bērziņam un visiem pārējiem, kas mūs tik jauki uzņēma! Vēl varu piebilst, ka gan Raivis Bērziņš, gan Normunds Bērziņš, arī apaļā stenda šāvējs Guntis Upmalis ir devuši man ļoti daudz noderīgu padomu šaušanas mākslā. Mēs ar Raivi Bērziņu, Normundu Bērziņu un Gunti Upmali šogad piedalījāmies Latvijas IV Olimpiādē šaušanas disciplīnās, kur Jānis Bērziņš mūs pavadīja kā līdzjutējs. Paldies arī manai komandai – līdz pēdējai disciplīnai mūsu komanda bija 4. vietā, bet tomēr pēdējā stafetē mēs piekāpāmies citām komandām un kopvērtējumā dabūjām 7 vietu, bet galvenais bija piedalīties, jo 7.vieta arī ir vieta!”

Sacensību galvenais tiesnesis bija Guntis Upmalis, bet atbildīgo sekretāra pienākumu veica Arvīds Baltcers. Kopumā vērtējot sacensību rezultātus, Jānis Bērziņš teic: „Mednieki ir labā formā, tātad jaunajai medību sezonai ir gatavi! Te liels nopelns noteikti ir viņu lieliskajām un saprotošajām dzīvesbiedrēm un pārējiem atbalstītājiem!”

Šoreiz medību dieviete Diāna vislielāko veiksmi dāvāja skrīveriešiem – „Kokneses novada kausu 2016” ieguva Lapiņu ģimenes komanda „Artemīda”. Kā zināms, Diāna ir nosaukta par medību dievieti romiešu mitoloģijā, bet senie grieķi šo titulu piešķīruši Artemīdai!

Savukārt komanda no „Jumpravas” arī ar veiksmes nesošu nosaukumu – „Zelta rags” ieguva godpilno otro vietu, bet trešā vieta komandai „Šmēriņi” no Viesītes novada. Viena no mājinieku komandām „Ķepainis” ierindojās ceturtajā vietā.

Kokneses novada mednieku svētku vislabākā pavāra tituls noteikti pienākas koknesietim Dainim Ginteram. Tie, kuri daudzos iepriekšējos svētkos baudījuši viņa gatavotās zupas, vēl tagad teic – bija gardi gan! Bet šajā reizē tikpat labi visiem garšoja uz ugunskura katlā štovēti kāposti ar desiņām. Pēc sacensībām un apbalvošanas pasākums turpinājās deju ritmos, par ko gādāja dīdžejs Ēriks Lejiņš.

Mednieku kluba „Ķepainis” prezidents Jānis Bērziņš, kurš pats ļoti lielu darbu ieguldījis svētku norisē, sava kolektīva vārdā teic paldies svētku atbalstītājiem: Kokneses novada domei, veikaliem Koknesē: „Maxima X”, „Elvi”, SIA „Kokneses dārzniecība” veikalam „Sēnīte”, „Volta”, „LaTS”, SIA „Ataudze”, „Kokneses Miesnieka gardumi”, SIA „Eidz transports”, SIA „Hanza – elektro”, medību veikalam „Artemīda” Aizkrauklē, SIA „Sinda&VR”, z/s „Vecsiljāņi, interneta veikalam www.navishop.lv

Kokneses novada mednieku sporta svētki godam aizvadīti – jaunā medību sezona atklāta!

Sarmīte Rode

Laumas Zīles un Allas Svečikovas foto

printēt
1spo_1.jpg 3spo_1.jpg 4spo_1.jpg 5spo_1.jpg 6spo_1.jpg 2spo_1.jpg 7spo_1.jpg 8spo_1.jpg 9spo_1.jpg 10spo_1.jpg 11spo_1.jpg 12spo_1.jpg 13spo_1.jpg 14spo_1.jpg 15spo_1.jpg 16spo_1.jpg 19spo_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top