Kokneses kauss telpu futbolā noslēdzas ar mājnieku uzvaru

31.10.2016 kur : Kokneses sporta centrs

Kokneses sporta centrs arī šogad organizēja telpu futbola sacensības “Kokneses kauss 2016”, kurās sacentās piecas komandas no dažādām Latvijas vietām. Šīs sacensības ir domātas kā sagatavošanās pirms amatieru telpu futbola sezonas. Šoreiz piedalījās divas komandas no Kokneses, kā arī viesu komandas – Pļaviņas, Lats uz nedēļu un Pensionāri.

Komandas aizvadīja viena apļa turnīru, spēlējot katra ar katru, līdz ar to uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešamas desmit spēles. Turnīru iesāka spēle starp Pensionāriem un Pļaviņām. Lielisks sākums padevās Pensionāriem, kuri ātri guva divus vārtus. Pēc tam vārtu gūšana neapstājās un tika pievienoti vēl pieci vārti, pretī ielaižot vien vienus vārtus un spēli noslēdzot ar 7:1. Otrajā spēlē tikās Kokneses otrā komanda pret komandu no Iecavas “Lats uz nedēļu”. Viesi no Iecavas bija ātri un veikli, bet Koknese atbildēja ar pieredzi un pretuzbrukumiem, kas ļāva pirmo periodu uzvarēt ar 1:0, kad precīzs bija Reinis Kuzmas. Otrā perioda sākumā gan viss sagriezās otrādi, jo Koknese ātri zaudēja divus vārtus, nonākot iedzinējos ar 1:2. “Lats uz nedēļu” spēlētājs Raimonds Ivenkovs panāca arī 3:1, bet tad vārtus ar galvu guva Dāvis Kalniņš, realizējot ļoti precīzu Edgara Ancelāna piespēli. Koknese devās pārgalvīgos uzbrukumos, par ko pretī saņēma vēl divus golus savos vārtos. Spēles gala rezultāts 2:5 “Lats uz nedēļu” labā.

3.spēlē turnīrā iesaistījās arī Koknese 1, kas tikās ar Pļaviņu komandu. Spēlē pārsvars piederēja Koknesei, kas diezgan pārliecinoši kontrolēja spēli un guva vairākus vārtus. Didzim Bērziņam šajā spēlē 3 gūti vārti, bet spēles gala rezultāts 6:1 Kokneses labā. Nākošajā spēlē “Lats uz nedēļu” turpināja demonstrēt labu spēli un ar 5:2 pieveica Pensionārus, bet abu Kokneses komandu spēlē tika fiksēts rezultāts 3:0 pirmās komandas labā.

Turnīra otrā daļa iesākās ar visai pārliecinošu Iecavas uzvaru pār Pļaviņām – 4:1. Nākošajā spēlē jau noritēja neoficiāla cīņa par trešo vietu – savā starpā tikās Koknese 2 un Pensionāri. Lai gan abām komandām priekšā bija vēl citas spēles, tomēr turnīra gaita un komandu varējums vēstīja par to, ka tieši šīs divas komandas varētu sadalīt trešo vietu. Spēles rezultātu atklāja pensionārs Kārlis Beikerts, bet līdz pirmā puslaika beigām Dāvis Kalniņš panāca neizšķirtu. Otrajā puslaikā abas komandas naski uzbruka vārtiem, bet arī aizsardzība bija laba. Koknese divas reizes trāpīja pa vārtu stabu, bet Beikerts aizskrēja ātrajā uzbrukumā un panāca savai komandai uzvaru ar 2:1, līdz ar to nodrošinot savai komandai vismaz trešo vietu.

Astotajā spēlē notika līderu cīņa, kurā tikās “Lats uz nedēļu” pret Koknesi 1. Spēle bija skatāma un ātra. Pirmie rezultātu atklāja viesi, kad precīzs bija Ričards Vītols. Ritvars Kalniņš panāca izlīdzinājumu līdz pirmā puslaika beigām un otrais puslaiks varēja sākties no sākuma. Tajā ritēja diezgan sīva cīņa, līdz puslaika vidū notika nesaprašanās laukuma vidū starp Kokneses abiem Kalniņiem, pēc kā “Lats uz nedēļu” guva vārtus, panākot 2:1. Līdz spēles beigām gan Koknese panāca 2:2, kad vārtus guva Ilmārs Kalniņš. Šis spēles rezultāts nozīmēja tikai to, ka turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots pēdējā spēlē, kur Koknese tiksies ar Pensionāriem. Pirms tam gan notika cīņa par 4.vietu, kur Koknese 2 cīnījās ar Pļaviņām. Pirmais puslaiks aizritēja bez gūtiem vārtiem, bet otrajā puslaikā vārti tika gūti. Vispirms ar 7 metru soda sitienu izcēlās Reinis Kuzmas, pēc tam bumbu savos vārtos ievirzīja pļaviņieši, bet dažas sekundes pirms spēles beigām Dāvis Kalniņš panāca arī 3:0.

Pēdējā spēlē Koknesei 1 bija nepieciešama uzvara pār Pensionāriem, pašiem gūstot vismaz 4 vārtus, lai iegūtu pirmo vietu, pretējā gadījumā pirmo vietu iegūtu komanda “Lats uz nedēļu”. Spēles rezultātu atklāja rezultatīvais pensionārs Kārlis Beikerts, bet līdz puslaika beigām Koknese prata atspēlēties un izvirzīties vadībā ar 4:2. Otrajā puslaikā komandas spēlēja ļoti atklātu futbolu, kas noveda pie nebijuši liela galarezultāta – 9:3 Kokneses labā. Līdz ar to Kokneses pirmā komanda noslēdza turnīru 1.vietā, otrie – “Lats uz nedēļu”, trešie – “Pensionāri”, ceturtie – Koknese 2, bet piektajā vietā komanda Pļaviņas.

Par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Didzis Bērziņš no Koknese 1, kam 9 gūti vārti, bet 8 vārti Kārlim Beikertam (Pensionāri). 6 vārtus guva Raimonds Ivenkovs (Lats uz nedēļu), bet pa pieciem vārtiem Ritvaram Kalniņam (Koknese 1) un Mārtiņam Bukšam (Lats uz nedēļu).

Vairāk informācijas - http://koknesessportacentrs.lv...

Dāvis Kalniņš, KSC

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top