Noskaidroti Kokneses sporta centra kausa ieguvēji krosmintonā

22.04.2017 kur : Kokneses sporta centrs

10-kros_1.jpgNedēļas nogalē Kokneses Sporta centrs savās telpās uzņēma jaunu, dinamisku, ļoti demokrātisku un arvien lielāku popularitāti iegūstošu sporta veidu - krosmintonu (iepriekš saukts par spīdmintonu).

Aizvadītajā nedēļas nogalē, sestdien, 22. aprīlī, Kokneses sporta centrā tika aizvadīts Latvijas krosmintona līgas 5. posms - Kokneses sporta centra kausa izcīņa krosmintonā, kur sacensības norisinājās astoņās dažādās vecuma kategorijās, un kopskaitā dalību ņēma 68 krosmintonisti.

Sacensību diena iesākās ar pašu jaunāko krosmintonistu spēlēm, kategorijās Bērni U12, Jaunieši un Jaunietes U14 un Jaunieši U18. U12 kategorijā pārliecinošu sniegumu rādīja rīdzinieks Rihards Barkovs, kas visās spēlēs pretiniekus apspēlēja ar rezultātu 2:0. Tāpat pārliecinoša uzvara kategorijā Jaunieši U14 jēkabpilietim Artūram Dzirkalim un Jaunietēm U14 - Laurai Luīzei Kiļupei no Brenguļiem. Jauniešiem U18 kategorijā par pārsteigumu parūpējās Artis Lauva no Jēkabpils, kas sīvā trīs setu spēlē (13:16; 17:15; 16:12) spēja pieveikt savu sīvāko pretinieku un esošo Latvijas čempionu Matīsu Cinātu.

Kokneses posms bija īpašs ar to, ka tika iekļauta jauna kategorija - amatieriem, pirmajai sacensību pieredzei. Uzvaru saspringtā finālspēlē, pie savu līdzjutēju atbalsta izcīnīja mājinieks, koknesietis Niklāvs Vingris, kurš pēc zaudēta pirmā seta saņēmās un pārliecinoši vinnēja divus nākamos setus (13:16; 16:9; 16:7) un izcīnīja uzvaru amatieru kategorijā! Ap pusdienas laiku sacensības uzsāka kategorija Vīrieši O40 un Sievietes. Kategorijā Vīrieši O40 nevienam neizdevās izrādīt lielu pretestību spēcīgajam Uldim Dzirkalim no Jēkabpils, Uldim pārliecinoša uzvara šajā kategorijā. Sieviešu kategorija arī bez pārsteigumiem, uzvara daudzkārtējai Latvijas čempionei Santai Paeglei no Brenguļiem.

Pēcpusdienā sacensības uzsāka vīriešu jeb Open kategorijā, kur par uzvaru sacentās 24 krosmintonisti! Grupu turnīrs tika aizvadīts bez lieliem pārsteigumiem, tālāk jau katras grupas divi labākie startēja izslēgšanas turnīrā, sākot ar astotdaļfināla spēlēm. Spraigās cīņas sākās līdz ar ceturtdaļfinālu, kur gandrīz visās spēlēs bija nepieciešami trīs gari seti, lai noskaidrotu uzvarētājus. Pusfinālā pārliecinoši iekļuva Andrejs Krūmiņš, bet pārējiem nācās pacīnīties, Agnese Logoša tikai trešā seta pagarinātā galotnē pieveica savu kluba biedru Kasparu Sirmo (11:16; 16:14; 19:17), juniors Matīss Cināts apspēlēja kādreizējo koknesieti Edgaru Rēķi (16:10; 11:16; 16:7) un kādreizējais koknesietis Mārtiņš Žogots pieveica kluba biedru Romanu Logošu (12:16; 16:13; 16:8).

Arī abām pusfināla spēlēm bija nepieciešami trīs gari seti, kā pirmais finālā iekļuva Mārtiņš Žogots, kurš neticami izglābās no jau gandrīz zaudētas spēles pret junioru Matīsu Cinātu (10:16; 16:11; 17:15). Kā otrs finālā iekļuva Andrejs Krūmiņš, apspēlējot Latvijas sieviešu vicečempioni Agnesi Logošu (16:11; 14:16; 16:12).

Fināls atbilstoši Latvijas krosmintona reitingam, kur uzvaru izcīnīja reitinga līderis un esošais Latvijas čempions Andrejs Krūmiņš no Jēkabpils, garā trīs setu spēlē apspēlējot Mārtiņu Žogotu, lai gan pašā spēles galotnē Andrejam nervi tika pakutināti, jo Mārtiņam gandrīz izdevās pagarināt trešo setu līdzīgi kā pusfināla spēlē.

Apsveicam Kokneses sporta centra kausa ieguvējus, lielais paldies sacensību organizatoriem, tiesnešiem, sporta centra vadībai un Kokneses novada domei un citiem atbalstītājiem par atbalstu! Un protams spēlētājiem, kuri uzstādījuši jaunu sacensību dalībnieku rekordu! Tiekamies Koknesē nākamgad!

SACENSĪBU REZULTĀTI

Foto: Santa Paegle

Mārtiņš Žogots, Latvijas Krosmintona federācijas prezidents

Latvijas Krosmintona federācijas:

• mājaslapa: www.krosmintona-fed.lv

• Facebook konts: www.facebook.com/KrosmintonsLV

• Twitter konts: www.twitter.com/KrosmintonsLV

printēt
4-kros_1.jpg 5-kros_1.jpg 1-kros_1.jpg 2-kros_1.jpg 3-kros_1.jpg 6-kros_1.jpg 7-kros_1.jpg 8-kros_1.jpg 8a-kros_1.jpg 9-kros_1.jpg 9a-kros_1.jpg 10-kros_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top