Asina prātu un sacenšas veiklībā

21.03.2015 kur : Bebru pamatskola

img_0257_1.jpg21. marta pēcpusdienā Bebru pamatskolas sporta zālē norisinājās dambretes, šautriņu mešanas un lidmašīnu tāllidināšanas pēcpusdiena.

Šautriņu mešana notika ar 2 metienu sērijām, kur katrā sērijā bija pa pieciem metieniem, ar visu rezultātu summēšanu. Daudziem dalībniekiem šī bija pirmā šautriņu mešanas spēles pieredze, citiem sen nedarīta izklaide. Visiem mešana sagādāja jautras emocijas. Bērnu grupā 1. vietu ieguva Andrejs Tomass Zvejnieks, 2.vietu - Rūdolfs Emīls Zvejnieks, 3. vietu - Lelde Sīpola. Pieaugušo konkurencē pārliecinoši lielu punktu skaitu un 1. vietu ieguva Lidija Degtjareva (185 p.), 2. vietu - Gita Kosmačevska (173 p.), Maija Ancāne (140 p.).

Visilgākā un apdomīgākā sekcija bija dambretes spēle. Pie dambretes galdiņiem katram spēlētāju pārim bija vieta, kur izcīnīt sacensību pašam ar sevi un pretinieku. Arī šo spēli daudzi sen nebija spēlējuši. Jāatzīst, ka atklājot dambretes spēles izjūtas, pirmās domas ir par viltībām, nejaušībām un pārsteigumiem šajā mazajā melni baltajā laukumā, otrās - par gudrību, ko ar gadiem un treniņiem varētu apgūt šīs spēles sacensībās. Bērnu grupā starp meitenēm uzvarēja Keisija Vidiņa, 2. vietu ieguva Lelde Sīpola, starp zēniem - 1. vietu izcīnīja Rūdolfs Emīls Zvejnieks, 2.vietu - Deivids Dzerkalis, 3. vietu - Ritvars Ancāns. Starp pieaugušajām dāmām 1. vietu izcīnīja Lidija Degtjareva, 2. un 3. vietu dala Lība Zukule un Maija Ancāne.

Lidmašīnu tāllidināšanas sacensība notika ar pašu salocītām papīra lidmašīnām. Papīrs visiem tika piešķirts vienāds un katrs varēja pielietot vienu skavotāja skavu lidmašīnas kompaktuma uzlabošanai. Izrādījās, ka ne visi atminās, kā lidmašīna salokāma, tomēr citi dalībnieki labprāt padalījās ar šo prasmi un daudzas lidmašīnas tika lidinātas pāri starta līnijai. Keisijas Vidiņas lidmašīna sasniedza 6, 70 m lidojumu, Maijai Ancānei izdevās pieveikt 8.25m, Lidijai Degtjarevai 13.20 m, Artim Zvejniekam 17.35 m.

Pasākuma gaitā tika izspēlētas arī jautrības stafetes:2 komandu (no pretējiem krastiem) iedomātas upes šķērsošana pārvietojoties pa iedomātiem akmeņiem ar starp blakus partneriem sasietām kopīgajām kājām. Kuri ātrāk tiks pretējā krastā nesaslapinot kājas? Cita stafete bija ar atšķirīgiem nodarbju elementiem - balona vilkšana ar vingrošanas riņķi, lecamauklas skrējiens, lecambumbas līklocis, izskriešana caur ripojošu riņķi, aklā ceļojums pēc konusiem. Rezultātā visi kļuva par uzvarētājiem.

Paldies visiem, kas ieradās! Paldies palīgiem, kuri ieguldīja savu laiku un izdomu pasākuma tapšanā.

Artis Zvejnieks,

Sporta pasākumu organizētājs Bebru pagastā

printēt
img_0248_1.jpg img_0250_2.jpg img_0253_1.jpg img_0257_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top