Norāžu skrējiens Vecbebru stadionā

31.10.2015 kur : Bebru pagasta stadions un skeitparks

afisas_uzdevumu_skrej_1.jpg1. oktobra vakarā ap pulksten 18.30 jau bija iestājusies pilnīga tumsa – īstais laiks sākt nakts notikumu – norāžu skrējienu Bebru pagasta stadionā! Pie stadiona mājas bija sanākuši piedzīvojuma meklētāji ar maskām, krāsām, apmetņiem un lukturīšiem. Vakara noskaņai skanēja atbilstoša mūzika. Norāžu skrējiena dalībnieku sarakstā rindojās vairāki pāri (Dīvaiņi, Briesmonītes, Velniņi, Haloween, Klauni) – apmēram 14 dalībnieki bija gatavi šifrēt, domāt un minēt. Vispirms tika sniegta apmācība, kā atšifrēt norādes - ceļā atrodamās ciparu norādes nozīmēja rindu nokopētajā grāmatas lapaspusē, vārdu šajā rindā, burtu šajā vārdā. Piemēram, cipari 4, 2,5 nozīmē, ka bija jāatrod 4. rinda, 2. vārds šajā rindā un 5. burts šajā vārdā. Šādi jāatrod bija daudzi burti un jāiegūst vārds, lai uzzinātu uz kuru vietu jāskrien meklēt nākamās šifrētās norādes. Nu jau var atklāt, ka pirmā vieta visiem trīs maršrutiem bija „karogu masti” , otrā jau katram sava - vai nu „futbola vārti” , „rampas” vai „divviru vārti”. Kopā maršrutā bija jāatrod seši punkti.

Drīz vien izrādījās, ka tas ir visnotaļ grūti. Apkārt valdošā tumsa nesniedza nekādu pretimnākšanu - darboties nakts vēsumā, saskatīt lukturīša gaismā mazus cipariņus, uzrakstīt atšifrētos burtus ar nosalušiem pirkstiem bija liels pārbaudījums. Draudzīgas sadarbības rezultātā 30 – 40 minūšu laikā lielākā daļa punktu tika atšifrēti un visi pasākuma dalībnieki atzīti par uzvarētājiem. Mazākie dalībnieki saņēma ķirbja piemiņas zīmītes - medaļas, bet pilnīgi visiem tika saldumu balvas. Patērzēt un sasildīties varēja cienājoties ar karstu tēju un cepumiem.

Paldies visiem par dalību šajā piedzīvojumā! Paldies tiem, kuri palīdzēja pasākuma tapšanā un norisē!

Ārpus pasākuma pamatprogrammas stadiona mājā pēc nakts spocīgajām masku pastaigām norisinājās kino seanss, kurā tika skatīta pašu bērnu operatīvi sagādāta multfilma „Kotlešu lietus”.

Artis Zvejnieks,

Sporta pasākumu organizators Bebru pagastā

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top