Velo - moto diena Vecbebros

24.04.2016 kur : Vecbebru Mežaparka estrāde

2parade_1.jpgIr 24. aprīļa pusdienlaiks, tikko aizskrējis ziemas vēsums, dubļi nedaudz nožuvuši, tomēr zāle vēl nav sazaļojusi, bet Vecbebru Meža parkā notiek Velo Moto diena. Laika apstākļi vidēji patīkami, bet lietus nav. Dalībnieki un līdzjutēji ierodas pamazām no visām pusēm un dažādos veidos - ar velo, ar kājām, ar motoru dzītiem spēkratiem. Kopumā esam 35 dalībnieki un līdzjutēji.

Pasākumu iesākām ar kopīgu trases un apkārtnes sagatavošanu, katrs pielieka savu roku un drīz ugunskurā šaudījās siltas liesmas, tika pakarināts katls tējai, nostiprināts ziņojumu dēlis, novietoti marķējumi, izlikts CSDD dotais trases aprīkojums - kluči slalomam, šūpoles, parastā un slīpā laipa, noliekšanās latiņa, 2 stabiņu komplekts ar mietiņu pie ķēdes - braukšanai ar vienu roku pa apli, čiekura pārvešana ar vienu roku no viena punkta uz otru. Paši esam iekārtojuši līdzenu pārbraukšanu pār estrādes susināšanas grāvīti un laipu braucienā pret kalnu.

Tehnikas parks ir skaitāms 10 velosipēdu un 4 motociklu/mopēdu lielumā. Kopīgās iesildīšanās un saliedēšanās nolūkiem tiek veikts 20 minūšu parādes brauciens: Mežaparks- Internātvidusskola- Muiža- krustojums pie veikala Ziedi- Skola bērnudārzs- Liepu māja- Krustojums pie skolas- Meža parks. Parāde lēnā tempā, dod iespēju pašiem jaunākajiem droši braukt kopīgā komandā. Uzmundrinošu iespaidu uz dalībniekiem atstāja divkārša 125 cm3 un 250 cm3 motoru rūkoņa.

Atgriežoties Meža parkā, sagatavotājā trasē notika draudzīga trenēšanās un iesildī-šanās, kad visi bija gatavībā tika uzņemts trases laiks. Velosipēdiem laiki tika fik-sēti robežās no 1 min 57 sek līdz 3 min 40 sek. Motora dzītiem spēkratiem laiki no 1 min. 12 sek līdz 1 min 27 sek. Uzslava visiem par drosmi sevi pārbaudīt!

Kad visi transporta līdzekļu vadītāji bija izkopuši savas iemaņas un fiksējuši labāko laiku, tika aizlienēti braucamrīki tiem, kuriem savu nebija, bet bija vēlme izbraukt un piedalīties sacensībās.

Pasākumu papildināja negaidīta apaļīga āpša parādīšanās. Laikam motoru troksnis bija to iztrūcinājis. Bērni steidzās dzīvnieku apbrīnot un filmēt, līdz tas bija nokļuvis drošībā un paslēpies garā caurtekā zem ceļa.

Nākamā pasākuma sadaļa bija atgriešanās pie ugunskura, kur tika ceptas līdzi paņemtās desiņas un uzkosti citi našķi. No Juru dienas ugunskura tuvumā atradās šašliku spainītis. Silti, garšīgi un jautri.

Sildoties pie ugunskura tika nosaukti braucēju vārdi un sasniegtais labākais laiks, katram dalībniekam tika izdalītas saldumu balvas.

Velo – moto diena bija noslēgusies un kopīgi tika novākts trases aprīkojums un piedzīvojumus alkstošie dalībnieki varēja doties mājup.

Paldies visiem, kas ieradās, paldies lieliskajiem palīgiem trases salikšanā un no-vākšanā, laika hronometrēšanā, ugunskura kurināšanā, tējas vārīšanā. Paldies cilvēkiem, kas sakopa Meža parku dienu iepriekš Lielās Talkas ietvaros. Paldies visiem, kas palīdzēja pasākuma tapšanā!

Tiekamies nākamajā pasākumā Vecbebru stadiona skeitparkā 6. maijā plkst.16:00!

Bebru pagasta sporta organizators

Artis Zvejnieks

printēt
3sarunas_1.jpg 1uz_paradi_1.jpg 2parade_1.jpg 4latina2_1.jpg 5laipa_1.jpg 6latina_1.jpg 7laipa_1.jpg 8laipa3_1.jpg 9latina3_1.jpg 125cm3_1.jpg 250cm3_1.jpg afisa_24_04_2016_1.jpg apsis_1.jpg buus_siltums_1.jpg cep_sasliku_1.jpg pazisanas_ziime_1.jpg pie_trases_1.jpg piknikam_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top