Trešo vasaru Jāņa Krievāra piemiņas kausa izcīņa volejbolā

06.08.2016 kur : Bebru pagasta stadions un skeitparks

11zu_1.jpgPieminot izcilo sporta entuziastu Jāni Krievāru, trešo reizi Bebru pagasta stadionā norisinājās viņa vārdā nosauktā piemiņas kausa izcīņa volejbolā. 6. augustā gan volejbolisti, gan sacensību līdzjutēji apliecināja, ka Jāņa Krievāra iedibinātās sporta tradīcijas veiksmīgi turpinās. Tāpat kā iepriekšējos gadus šīs volejbola sacensības organizēja bebrēniete Lība Zukule sadarbībā ar Bebru pagasta pārvaldi.

Jau pirms pasākuma atklāšanas ikviens varēja aplūkot Dzintras Sniedzes sagatavoto fotogrāfiju izstādi, kas vēstīja par iepriekšējo gadu sacensību spilgtākajiem notikumiem. Trešās Jāņa Krievāra piemiņas kausa izcīņas sacensības volejbolā atklāja Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza, novēlot visiem sacensību dalībniekiem izturību un cīņas sparu, bet tiesnesis Dzintars Greļs iepazīstināja ar sacensību norisi. Sacensību atklāšanas brīdī piedalījās arī Jāņa Krievāra paaudzes kādreizējie sportisti Uldis Filipsons, Uldis Straume, Mārīte Andersone un Jānis Birkāns. Uldis Filipsons, Latvijas armijas Gaisa spēku atvaļinātais pulkvedis, uzrunājot klātesošos, sacīja: „Prieks par šī pasākuma tradīciju! Šoreiz žēl, ka nav pārstāvētas dāmu komandas. Jānis Krievārs, kurš bija ne tikai labs sacensību organizētājs, vadītājs un spēlētājs, bet arī psihologs, zināja - ja blakus puišu komandām uz laukuma spēlē arī dāmas, tad viņiem pavisam cits asumiņš! Bet nekas, domāju, ka asumiņš šodien būs! Vienmēr priecājos par jaunajiem spēlētājiem. Nepiekrītu uzskatam - viss notiek Rīgā, laukos neko nevar izdarīt. Bet tā gluži nav, atceros, ka savulaik Juris Grantiņš, pazīstamais volejbolists, arī sāka spēlēt šādā skolas zēna vecumā. Viņš nebija paraugzēns, bet bija ļoti mērķtiecīgs un neatlaidīgs. Pēc skolas gadiem Bebros devās mācīties uz Murjāņu sporta skolu. Pēc tam sekoja spēlētāja gaitas „Radiotehniķa” meistarkomandā un Latvijas izlasē. Spēlējot PSRS jaunatnes izlases komandas sastāvā Juris Grantiņš izcīnīja pasaules juniora čempiona titulu Kanādā. Kurš būs nākošais pasaules čempions volejbolā Latvijā? Varbūt kāds no jums!”

Pēc sacensību atklāšanas vecākās paaudzes sportisti un šī pasākuma atbalstītāji devās uz Vecbebru muižas parku apraudzīt, kā paaugusies Jāņa Krievāra piemiņai 2014. gadā iestādītā Japānas lapegle. Iepriekšējā gadā šī pasākuma laikā līdzās mūžzaļajam kokam tika atklāta viņam veltīta piemiņas plāksne.

Jauniešu komandu konkurencē par uzvaru cīnījās desmit komandas, no tām septiņas jauniešu komandas no Rīgas, kā arī ārzemju latviešu nometnes komanda, jo tās dalībnieki par atpūtas nometnes vietu bija izvēlējušies Vecbebrus.

Kopvērtējumā starp jauniešu komandām 1. vietu izcīnīja mājinieki – komanda „Vecbebri”, kuras sastāvā spēlēja Juris Tomaševskis, Raivis Pālēns, Daniels Ošiņš un Kristers Leķis. 2. vieta arī Bebru pagasta zēniem: Edijam Eidukam, Jurim Bitenbinderam, Kristam Bitenbinderam un vienai meitenei – Evai Tomaševskai, kuri bija apvienojuši spēkus komandā „Buldogi”. 3. vietu ieguva komanda „Maizes kvass”, kurā spēlēja Rihards Norvaišs, Rihards Stāmurs, Jāzeps Lukjanskis, Arno Vaģelis.

Uzvarētāja titulu sešu vīru komandu konkurencē un Ulda Krievāra naudas balvu 300 eiro ieguva komanda „Viadukts” no Jēkabpils. Zelta kausu kopīgi izcīnīja komandas spēlētāji: Aigars Ločmelis, Armīns Zirģelis, Vadims Ustjancevs un Vadims Koperniks. Godpilnā 2. vieta komandai „AVEE”, kurā spēlēja Vasilijs Trusovs, Edmunds Malta, Armands Grudulis, Edijs Sovetovs, bet 3. vieta savējiem – apvienotajai Bebru un Iršu komandai: Kasparam Grelim, Raitim Zukulam, Modrim Vilcānam un Kristapam Skudram. Lība Zukule teic, ka cīņa par pirmo vietu noritēja spraigi, jo visas pirmo trīs vietu ieguvēju komandas bija spēkiem līdzvērtīgas. Pēc žūrijas vērtējuma par labākajiem spēlētājiem tika atzīti un kausus saņēma Vadims Ustjancevs no komandas "Viadukts" un koknesietis Niklāvs Vingris no Vecbebru komandas.

Šovasar, 10. augustā, Jānim Krievāram apritētu 85. dzīves gadskārta. Cilvēka labie darbi dzīvo ilgāk par pašu darītāju. Lai jaunā paaudze neaizmirst dižā bebrēnieša vārdu un volejbola tradīcijai Bebros ilgs mūžs!

Sarmīte Rode

Dzintras Sniedzes foto

printēt
3zu_1.jpg 5zu_1.jpg 1zu_1.jpg 2zu_1.jpg 4zu_1.jpg 6zu_1.jpg 7zu_1.jpg 8zu_1.jpg 9zu_1.jpg 11zu_1.jpg 12zu_1.jpg 13zu_1.jpg 14zu_1.jpg 15zu_1.jpg 16zu_1.jpg 17zu_1.jpg 18zu_1.jpg 19zu_1.jpg 20zu_1.jpg 21zu_1.jpg 22zu_1.jpg 23zu_1.jpg 24zu_1.jpg 25zu_1.jpg 26zu_1.jpg 30zu_1.jpg plakats_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top