Bebros atklātais rotaļu laukums kļuvis par bērnu un vecāku iemīļotu atpūtas vietu

05.09.2013

dscf0486.jpg„Ripoja ābols lejā no zara. Nokrita lejā un smējās!” 5. septembrī, Bebru pagasta centrā, vietā, kur vēl nesen bija vecais ābeļu dārzs, atklāja bērnu rotaļu laukumu. Uz ilgi gaidīto svētku brīdi bija pulcējušies vietējie iedzīvotāji un mūsu pagasta jaunā paaudze. Jāteic, ka mazie bebrēnieši rotaļu laukuma iekārtas steidza iemēģināt jau pirmajā to uzstādīšanas dienā. Šis saulainais stūrītis kļuvis par bērnu un vecāku iemīļotu atpūtas vietu.

Pasākuma vadītāja Ausma Rode, uzrunājot klātesošos, sacīja: „Cāļus skaita rudenī. Arī mēs šajā laikā atskatāmies uz paveikto un esam gandarīti, ka Bebros tapusi vēl viena jauna atpūtas vieta vismazākajiem. Mūsu kopīgs paldies par ieguldīto darbu projekta sagatavošanā un īstenošanā biedrības „Bites” biedrei un pagasta pārvaldes vadītājai Ilzei Pabērzai.”

Biedrība “Bites” projektu „Bērnu rotaļu laukuma izveide Vecbebros” realizēja ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Kokneses novada domes finansējumu. Projekta kopējās izmaksas sastāda LVL 3603.26, no tām LVL 2700.00 ir Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai(ELFLA) finansējums un LVL 903.26 Kokneses novada domes līdzfinansējums. Bebru pagasta pārvalde iekļāva rotaļu laukumu prioritārajos objektos un novada dome 2013. gada budžetā atvēlēja līdzekļus bērnu rotaļu laukuma teritorijas labiekārtošanai – meliorācijai, smilts seguma ierīkošanai, bruģētu taciņu izveidei, soliņu uzstādīšanai un apzaļumošanai. Jaunajā rotaļu laukumā sešas dažādas rotaļu iekārtas izgatavoja un uzstādīja SIA „KSIL BALTIC”.

Projekta vadītāja Ilze Pabērza atklāšanas brīdī sacīja: „ Paldies par atbalstu projekta īstenošanā Aizkraukles rajona partnerībai, Lielrīgas reģionālajai lauksaimniecības pārvaldei, Kokneses novada domei. Vislielākais paldies Bebru pagasta Komunālās nodaļas vadītājam Jurim Bāram, visiem nodaļas darbiniekiem un algoto darbu strādniekiem par rūpīgu un apzinīgu darbu. Paldies par bezatlīdzības palīdzību rotaļu laukuma izveidē z/s „Pilslejas”’, z/s „Vecsiljāņi”, z/s „Lejasvēži””.

Skanot pateicības aplausiem, tika pārgriezta laukuma atklāšanas lente. PII „Bitīte”’ bērni un skolotājas pateicībā par paveikto, biedrībai „Bites”’ veltīja dziesmotu sveicienu, bet Bebru pamatskolas skolēni kopā ar skolotāju Annu Romanovsku rotaļa laukuma dzimšanas dienai bija sacerējuši vēlējumu dzejā. Katru rotaļu iekārtu viņi izrotāja ar krāsainiem baloniem. Daži zēni un meitenes atzina: „Cik žēl, ka mums vairs nav 11 gadi!” Rotaļu laukuma iekārtas paredzētas bērniem līdz 11 gadu vecumam. Arī Bebru internātvidusskolas jaunāko klašu skolēni priecājās kopā ar citiem. Bērni un pieaugušie kopīgā rotaļā ieskandināja katru laukuma stūrīti.

Komunālās nodaļas vadītājs Juris Bārs pastāstīja: „Vispirms topošajam laukumam tika nospraustas teritorijas robežas, veikti meliorācijas darbi, nozāģētas divas veco, vairs augļus nenesošo ābeļu rindas un izrauti celmi. Tam sekoja augsnes auglīgās virskārtas noņemšana un smilšu seguma izveide, lai uzlabotu laukuma vizuālo izskatu tika veikta teritorijas mikroreljefa izlīdzināšana. Domājot par vecākiem, izveidojām bruģētas taciņas un uzstādījām trīs soliņus. Lai šajā vietā nebraukātu ar velosipēdiem, to novietošanai būs uzstādīta statne. Perspektīvā būs ierīkotas arī videonovērošanas kameras.”

„Pirms katra projekta uzsākšanas vispirms jāizlolo un jāizauklē projekta ideja”, ar pārliecību sacīja Ilze Pabērza. Viņa atklāja: „Biedrība katru gadu cenšas uzrakstīt vismaz vienu projektu. Četru gadu laikā, kopš esam Kokneses novadā, īstenoti četri projekti. Nepietiek ar to, ka projekts tiek uzrakstīts, ilgu laiku un uzņēmību prasa dokumentu saskaņošana. Par turpmāko projektu realizēšanu viss atkarīgs no tā, kādas projektu aktivitātes būs izvirzītas. Aicinu pagasta iedzīvotājus padomāt par to, kas mums Bebros vēl būtu vajadzīgs. Lūdzu dalīties ar idejām! Ja mums ir ideja, tad jau varam lūkoties tālāk, kur un kā to pārvērst īstenībā. Svarīgi ir novērtēt un saudzēt jau radīto . Patīkami, ka pirms diviem gadiem atklātais skeitparks ir labā kārtībā.”

Biedrības „Bites”’ valdes priekšsēdētāja Ieva Klauža ar gandarījumu atzina: „Veiksmīgi īstenots biedrības septītais projekts! Piecu projektu autore ir Ilze Pabērza. Visi, kas ieinteresēti rotaļu laukuma nākotnē, laipni aicināti to papildināt ar jaunām rotaļu iekārtām.”

Lai piepildās Aizkraukles rajona partnerības koordinatores Aldas Pauras vēlējums: „Neapstāties pie sasniegtā! Lai darbīgajām „Bitēm” izdodas vēl paveikt daudz labu darbu savā pagastā!”

Kokneses Novada Vēstis

printēt
dsc06276.jpg dsc06277.jpg dsc06281.jpg dsc06286.jpg dsc06287.jpg dsc06294.jpg dscf0448.jpg dscf0457.jpg dscf0462.jpg dscf0486.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top