Svētku koncerts Bebru pagastā

14.11.2013 kur : Vecbebru tehnikums

img_1820.jpg14. novembra vakarā Bebru pagasta iedzīvotāji daudz laimes Latvijai, sagaidot valsts 95. gadskārtu, vēlēja svētku koncertā Vecbebru Profesionālās un vispārizglītojošās internātvidusskolas zālē.

Klātesošos svētkos sveica Kokneses novada domes izpilddirektors Ilmārs Klaužs, vēlot mums lepoties ar vietu, kurā dzīvojam: „Izjutīsim gandarījumu par paveikto šajā gadā Bebru pagastā un Kokneses novadā! Ar katru gadu arvien vairāk priecē atjaunotas ēkas, īstenoti jauni projekti. Paldies visiem, kas atbalsta mūsu centienus. Lai mums priecīgi un lepnuma pilni šie svētki!” Kokneses novada domes vārdā, pasniedzot Atzinības rakstus, izpilddirektors Ilmārs Klaužs pateicās par apzinīgu un godprātīgu darbu ilggadējai Bebru internātvidusskolas direktorei Mudītei Auliņai un apvienotās mācību iestādes direktoram Jānim Bakmanim, vēlot spēku un izturību daudz lielāka kolektīva vadīšanā.

Svētku koncertā visjaunākie dalībnieki - PII „Bitīte” bērni droši kāpa uz skatuves dancot un dziedāt, smaidot pamājot māmiņām un tētiem. „Te mans pagasts, te ir Vecbebri” – dziesmiņā apliecināja mazās „bitītes”. Kaut pēc gadiem viņi sacītu tāpat kā šajā svētku mirklī! Bebru internātvidusskolas dziedātāji savās dziesmās mums atgādināja, cik skaista ir Latvijas zeme, kurā katrai pļavai arī sava dziesma. Skatītāju aplausu pavadīti, dancoja internātvidusskolas deju kolektīva „Mutulītis” brašie zēni un spriganās meitenes.

Par tēvzemi, kas mums katram viena, dziesmā pateicās Bebru pamatskolas koris. Tikpat izjusti skanēja viņu dziedātā Renāra Kaupera dziesma par trīs mezgliņiem, kurus mums jāiesien savā sirdī, lai Latvija vienmēr būtu mūsu mājas. Jautri un asprātīgi Bebru pamatskolas 7. klases skolēni iejutās dziesmā par bitīti.

Vecbebru Profesionālās vidusskolas deju kolektīva „Kāre” jaunieši ar sev piemītošo degsmi aizrāva skatītājus, radot pārliecību, ka dejai tāpat kā tēvzemei vajadzīgs mūsu prieks, pacietība un darbs.

Koncertā piedalījās arī ciemiņi no Kokneses. Ar temperamentīgiem deju ritmiem savu dzīvesprieku mums dāvāja līnijdejotājas, bet vidējās deju paaudzes deju kolektīvs „Liepavots” cēli un skaisti izdejoja mums sirdij tuvos latvju deju rakstus.

Marikas un Druvja Andriksonu un Solveigas Vikšeres dziedātājai latviešu tautasdziesmai „Pie Dieviņa gari galdi” skatītāji dziedāja līdzi. Dziesmas vārdi: „Dod, Dieviņi, otram dot, ne no otra mīļi lūgt” bija kā vēlējums, domājot arī par Latvijas nākotni. Bet tautā iemīlētā Raimonda Paula dziesma ar Imanta Ziedoņa vārdiem „Svētvakars”, šķita, ka šajā reizē, domās pieminot vārdu autoru, skanēja pavisam īpaši, liekot apzināties savu piederību Latvijai.

Koncerta noslēgumā pirmo reizi pasākumā Bebros muzicēja kapela „Aizezeres muzikanti”, kuri jau paguvuši dziesmas ceļā pabūt daudzās Latvijas vietās, šovasar arī Dziesmu un Deju svētkos. Taču gandrīz visi „Aizezeres muzikanti” mums visiem labi pazīstami: Inese, Monta un Normunds Skujas, Velga Feldmane un Dzintra Stārastiņa.

Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza pateicās visiem koncerta dalībniekiem un kolektīvu vadītājiem: Sarmītei Plūmei, Intai Balodei, Velgai Feldmanei, Liānai Haritonovai, Ivetai Bērziņai, Inesei Skujai, Ingai Ozoliņai, Druvim Andriksonam un pasākuma vadītājai Mārītei Zeilānei.

„Lai sasaucamies, lai dziedam un dziesma lai vieno mūs!” – dziesmā aicināja „Aizezeres muzikanti” - būsim vienoti arī savās domās un darbos, vēlot daudz laimes Latvijai!

Kokneses Novada Vēstis

Anitas Šmites un Dzintras Sniedzes foto

printēt
img_1790.jpg img_1795.jpg img_1800_1.jpg img_1801.jpg img_1813.jpg img_1816_1.jpg img_1818.jpg img_1819.jpg img_1820.jpg img_1821.jpg img_1824.jpg img_1836.jpg img_1841.jpg img_1843.jpg img_1846.jpg img_1855.jpg img_1874.jpg p1280156.jpg p1280164.jpg p1280168.jpg p1280180.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top