Piekto pavasari sadziedāšanās svētki

29.04.2016 kur : Bebru pamatskola

15sadzied_4.jpgJau piekto pavasari, šoreiz 29. aprīlī, Bebru pamatskolā uz draudzīgu sadziedāšanos tika aicinātas ģimenes, kuras ir stipras savā dziedāt un muzicēt priekā, kā arī draugi un domubiedri, kurus vieno dziesma. Koncerta nosaukums „Dziesma manā ģimenē” lika nojaust, ka skanēs tās dziesmas, kas itin bieži tiek celtas godā savējo lokā. Priecēja, ka vairums koncerta dalībnieki ar savām balsīm ir rotājuši arī četrus iepriekšējos pasākumus. Tas apliecina šī dziesmotā pasākuma kā tradīcijas nostiprināšanos. Lai arī šogad dziedošo dalībnieku bija mazāk kā citugad, ikviens no viņiem ir pelnījis lielu paldies par drosmi un uzdrīkstēšanos!

Kā dziesmu kamola ritinātājiem nepietrūka melodiju, tā Dailai Riekstiņai un Justīnei Pastorei, sadziedāšanās pasākuma vadītājām, nepietrūka labu vārdu koncerta dalībniekiem, piesakot viņu muzikālos priekšnesumus. Apsveicami, ka gandrīz visi bija padomājuši par vizuālo ietērpu un savu īpašo dziesmas stāstu.

Bebru pagasta vokālais ansamblis „Nianse” (vadītāja Liāna Haritonova) ir kā viena draudzīga ģimene. Šajā vakarā skatītāji aplaudēja šarmanto dziedātāju balsīm un viņu sievišķībai dziesmās „Sirdspuksti” un „Nesoli man neko”.

Jānim Botam, Bebru pamatskolas 9. klases skolēnam, dziedāt un muzicēt talantu vecāki jau ielikuši šūpulī. Jānis ar māmiņu Antru ir priecējuši dziesmas draugus arī iepriekšējās sadziedāšanās reizēs. Kopīgi dziedātajai „Tumša nakte” viņi bija iestudējuši nelielu horeogrāfiju. Otra Jāņa izpildītā dziesma skanēja ar viņa paša sacerētu mūziku.

Vissirsnīgākais priekšnesums noteikti bija Edvarda Mozgas un viņa māmiņas Lailas akordeonu duets latviešu tautasdziesmā „Kur tad tu nu biji, āzīti manu”. Brašais dziedātājs Juris Bitenbinders, Bebru pamatskolas 7. klases zēns, ar dziesmu ir draugos no mazotnes, kā arī ir piedalījies visos šajos dziesmotajos pasākumos. Dziesma „Vēstule Latvijai” no grupas „Liepavavots” repertuāra bija īsti piemērota Jura vokālajām dotībām.

Ģimeņu sadziedāšanās nav iedomājama bez dziesmu mīlošās Skuju ģimenes – Ineses, Normunda un Montas. Šoreiz viņu teatrāli muzikālais priekšnesums bija kā saulainas atmiņas par izcilo aktieri Edgaru Liepiņu un viņa varoni Hugo Diegu dziesmā „Man brūte dzīvo laukos”, bet R.Paula dziesmu ar I.Ziedoņa vārdiem „Tāpēc jau, ka nevar zināt kāpēc” zinātāji dziedāja līdzi. Samanta Vilmane, meitene ar brīnišķīgu balsi, kura tagad mācās Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolā, jau no bērnības piedalījusies dažādos pasākumos Bebros. Šoreiz viņa ar draudzeni Ilzi klausītājus aizveda liriskā noskaņā Ivo Fomina dziesmā „Viņa raud”.

Arta Zvejnieka ģimenē cieņā ir ne tikai sports, bet arī kopīga muzicēšana. Artis ar saviem dēlēniem Andreju Tomasu un Rūdolfu Emīlu dziesmu „Jautrais dancis” izdziedāja kā stāstu ar asprātīgām bildēm.

Populāro grupas „Eolikas” dziesmu „Pasaule, pasaulīte” pavasarīgā skanējumā uzbūra Bebru pamatskolas 7. klases skolēni: Daniela Caunīte, Linda Saldava, Elīna Suhotina un Juris Tomaševskis. Savukārt 5. klases meiteņu trio: Kristiāna Knēģere, Madara Luste un Anna Jasinkeviča patīkami pārsteidza ar latviešu tautas dziesmu „Strauja, strauja upe tecēj”. Kur skan kapelas „Aizezeres muzikantu” (vadītāja Inese Skuja) līksmā muzicēšana, klausītāju sejas atplaukst smaidā. Zigfrīda Putniņa dziesmas „Upe Pērse” un „Pērses krasts” bija vislabākās melodijas pacilājošai koncerta izskaņai.

Bebru pagasta pārvaldes vadītāja Ilze Pabērza, sveicot visus koncerta dalībniekus, sacīja: „Saule, pavasaris un dziesmas sader kopā! Uz sadziedāšanos nākampavasar!” Tam apliecinājums bija arī kopdziesma „Lai sasaucamies, lai dziedam!”

Sarmīte Rode

Dzintras Sniedzes foto

printēt
3sadzied_1.jpg 5sadzied_4.jpg 1sadzied_1.jpg 2sadzied_1.jpg 4sadzied_1.jpg 6sadzied_4.jpg 7sadzied_4.jpg 8sadzied_4.jpg 9sadzied_4.jpg 10sadzied_4.jpg 11sadzied_4.jpg 12sadzied_4.jpg 13sadzied_4.jpg 14sadzied_4.jpg 15sadzied_4.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top