Ar mīlestību sirdī, dziesmā un dejā

14.02.2014

img_5021_1.jpgIršu pagasta ļaudis jau ielāgojuši, ka februāra vidū, kad svinam Visu mīlētāju dienu, būs gaidāms Mīlestības svētkiem veltīts koncerts un balle. Šīs svētku tradīcijas dibinātāja ir Inta Balode – vidējās paaudzes deju kolektīvu „Irši” un „Liepavots” vadītāja. Veiksmīgā sadarbībā ar Iršu pagasta pārvaldi jau vairākus gadus Valentīna dienas koncerts sasauc kopā dejas un dziesmas mīļotājus. Ieguvēji noteikti bija tie, kas 14. februāra vakarā Iršu klubā smēlās dzīves prieku ceļā uz pavasari. „Ar mīlestību sirdī, dziesmā un dejā lai piepildīts šis vakars!”- skatītājiem novēlēja koncerta vadītāja Astrīda Saimena.

„Mūžam citas nemīlēšu!” – šie daudzsološie vārdi no „Liepavota” iemīļotas dejas tika doti koncerta nosaukumam. Jau ar pirmajām taktīm, skanot šiem vārdiem, „Liepavota” dejā „Mūžam citas nemīlēšu”, zāli pāršalca skatītāju aplausi, ar tādu pat atsaucību pavadot katru priekšnesumu.

Ar šo mācību gadu Inta Balode Pērses pamatskolas skolēniem māca dejas soli. Koncertā droši un ar smaidu sejā mazie dancotāji atklāja, cik ļoti viņiem patīk mācīties dejot! Ciemiņu no Jaunjelgavas – jauniešu deju kolektīva „Kodoliņš” katrs dejas uznāciens bija spožs apliecinājums - ar tādu degsmi un dejas izjūtu ir jādejo latviešu tautas dejas! Iršu pagasta vokālā ansambļa dalībnieces sevi sauc par pasākumu kuplinātājām. Arī šajā vakarā viņu izpildījumā labi zināmām mīlas dziesmām gribējās dziedāt līdzi. No kantri līdz rokenrolam - Valentīnas dienas vakara romantiskajai noskaņai lieliski iederējās Kokneses līnijdejotāju sniegums. Ieklausoties kapelas „Aizezeres muzikanti” muzicēšanā, vecākā paaudze varēja atgriezties sendienās, bet jauni puiši un meitas iegūt noderīgus padomus mīlas lietās. „Viņi gan mums varētu vienu labu ballīti nospēlēt!”, sprieda tuvāk sēdošie Iršu vīri labākajos gados.

„Trejpolka” vai „Klabdancis” - mājinieki, vidējās paaudzes deju kolektīvs „Irši”, ik deju izstāstīja kā mīlestības stāstu. Skatītāju gaviles nebeidza rimties dejā „Ciganovskis”, kurā galvenajā lomā ar aktierisku meistarību iejutās deju kolektīva „Irši” prezidents Dzintars Meiers, kurš nevarēja izvēlēties, kurai no četrām skaistām meitenēm atdot sirdi. „Dēļ šīs dejas vien, vajadzēja nākt uz koncertu!” – atzina daiļā dzimuma pārstāves. Izrādās, šī deja jau senāk bijusi kolektīva repertuārā, un mīlas pārņemto Ciganovski, protams, dejojis neviens cits kā Dzintars Meiers! Koncerta noslēgumā „Liepavota” dancotāji aicināja uz valsi dejā „Pie dzintara jūras”, kas bija labs iesākums Valentīna dienas svinību turpinājumam – ballei, kurā labāko deju mūziku spēlēja Marika un Druvis Andriksoni.

Kokneses Novada Vēstis

Foto: A. Balodis

printēt
img_1910.jpg img_1882.jpg img_1905.jpg img_1942.jpg img_1915.jpg img_1974.jpg img_2007.jpg img_2009.jpg img_2022.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top