Lai svētku mirdzumā dzimst ticība, cerība un mīlestība uz jauniem darbiem!

14.11.2014

_sam7238.jpg14.novembrī Iršos notika Latvijas valsts 96.gadadienai veltīts koncerts. Skatītāji baudīja gan lielo, gan mazo dalībnieku priekšnesumus.

Iršu pagasta pārvaldes vadītājas svētku runa tika papildināta ar attēliem no Iršu pagasta svarīgākajiem notikumiem, kuri tika veikti pateicoties Iršu pagasta ļaudīm, pagasta pārvaldes darbiniekiem, skolas, ģimenes krīzes centra darbiniekiem un ar Kokneses novada domes atbalstu pēdējo 5 gadu laikā (no 2009. gada, kad apvienojās Iršu, Bebru, Kokneses pagasts un izveidoja Kokneses novadu).

Prezentācijas beigās Iršu pagasta pārvaldes vadītāja teica: "Novēlu prieku visā, ko spējam padarīt, laimi visā, ko spējam paturēt un izdzīvot. Lai svētku mirdzumā dzimst ticība, cerība un mīlestība uz jauniem darbiem, uz jauniem sapņiem!"

Paši mazākie - Pērses pamatskolas izglītojamie, uzstājās ar patriotisku dzeju, veltītu Latvijai, kā arī priecēja mūs dejā un dziesmā. Vakara gaitā baudījām deju kolektīva „Irši” uzstāšanos, kas apliecināja mīlestību un piederību šai valstij, kā arī Iršu sieviešu vokālā ansambļa izpildītās dziesmas par Tēvzemi, ticību un gaismu. Paldies sakām folkloras kopai „Urgas”, kas skatītājus ieveda etniskajā noskaņojumā, aicinot dziedāt līdzi dziesmām, un izkustoties rotaļā.

Sirsnīgs paldies visiem par ieguldīto darbu pasākuma tapšanā: Deju kolektīva „Irši” un Pērses pamatskolas dejotāju vadītājai Intai Balodei, Folkloras kopas „Urgas” vadītājai Ingunai Žogotai, Iršu sieviešu vokālā ansambļa vadītājai Valdai Kalniņai, Pērses pamatskolas skolotājām Aijai Indriksonei, Sandrai Paļčevskai, Indrai Labai, skaņu operatoram Dzintaram Greļam un Dacei Grelei, un vakara vadītājiem Kristīnei Greļai un Valdim Silovam.

Paldies Iršu pagasta iedzīvotajiem par lielo atsaucību, apmeklējot šo koncertu.

Ineta Riekstiņa,

Iršu pagasta kultūras darba organizatore

printēt
_sam7177.jpg _sam7178.jpg _sam7200.jpg _sam7167.jpg _sam7238.jpg dsc03699.jpg dsc03707_1.jpg dsc03713_1.jpg dsc03714_1.jpg img_0327.jpg img_0345.jpg img_0361.jpg img_0363_1.jpg img_0375_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top