Svētkos lepojas ar savējiem

17.11.2016 kur : Pērses sākumskola

10pilso_1.jpgKad zvaigžņotās nakts debesīs saules staru vainags vijas, mazs bērniņš teic – paskaties, māt,tā spožākā zvaigzne ir Latvija. Arī mēs visi esam mazas spožas zvaigznītes blakus mūsu spožākajai zvaigznei. 17. novembrī Iršu klubā notika Latvijas valsts 98. gadadienai veltīts svētku koncerts. Liels paldies kolektīviem un to vadītājiem par sarūpētajiem priekšnesumiem un radīto svētku noskaņu: Kokneses pagasta sieviešu korim “Anima”, kora diriģentei Leldei Kamzolei – Gagainei un koncertmeistrerei Ilonai Makareni, vidējās paaudzes deju kolektīvam “Irši” , tā vadītājai Intai Balodei, Pērses sākumskolas skolēniem un skolotājām Aijai Indriksonei un Indrai Labai, skaņu operatorei Olitai Ružai un liels paldies vakara vadītājai Gaļinai Krauklei!

Koncerta noslēgumā tika godināti mūsu Iršu pagasta Goda pilsoņi Raina Līcīte un Dzintars Meiers. Iršu cilvēki Rainu Līcīti raksturo šādi: "Katram darba Raina ķeras klāt ar lielu sirdsdegsmi, pamatīgumu un augstu atbildības sajūtu. Vislielākais prieks un vēlēšanās Rainai ir redzēt savu dzimto pagastu sakoptu, skaistu – iedzīvotājiem un ciemiņiem interesantu un pievilcīgu. Šo mērķu sasniegšanai viņa liek lietā savas prasmes un aizrautību, nežēlo ne enerģiju, ne brīvo laiku. Rainai ir dots sajust, kas ir vajadzīgs pagasta cilvēkiem. Rainas pārliecības – ir tikai jāsāk un jādara, tad izdosies! Darbu sabiedrības un pagasta labā Raina veic godprātīgi, saimnieciski, tālredzīgi skatoties nākotnē un ticot, ka jaunās ģimenes vēlēsies palikt Iršos. Par Iršiem viņa domā un runā ar lepnumu sirdī."

Par Dzintaru Meieru iršēnieši teic: "Cilvēka rīcība ir tā, kas liecina par viņa attieksmi pret līdzcilvēkiem un apkārtējo vidi. Nav jātic vārdiem, vienkārši jāvēro cilvēka darbi… Stingrs savā pārliecībā, cēls – deju solī, un uzticams līdzcilvēkiem. Šādu Dzintaru Meieru pazīst deju kolektīvs “Irši” 25 gadu garumā. Tieši tādēļ viņš jau 25 gadus ir kolektīva prezidents un gan vietējiem iedzīvotājiem, gan dejotāju vidē kļuvis par kolektīva simbolu! Aiz viņa stingrā prezidenta pleca visi jūtamies droši, saliedēti un pārliecināti, ka Iršu pagastam esam vajadzīgi. Dzintars ir īsts savas zemes un pagasta patriots, kurš arī barikāžu laikā devās sargāt savas valsts neatkarību."

Svētku pasākuma dienā Pērses sākumskolā varēja aplūkot izstādi ”Viena diena Iršu pagastā” 160 fotogrāfijas. Paldies autoriem: Mārcim Briškam, Arvim Voicehovičam, Aināram Briedim, Ingum Pugačovam, Kristapam Aldiņam, Valdim Zvirgzdiņam.

Foto akcijā fotogrāfijas iesūtīja arī Agnese Pulkstene, Astrīda Bite, Natālija Daļecka, Valija Fedotova.

Paldies visiem, kuri apmeklēja Iršu pasākumu.

Gaidīsim arī citos pasākumos!

Ineta Riekstiņa,

Iršu pagasta kultūras pasākumu organizatore

printēt
3pilso_1.jpg 1pilso_1.jpg 2pilso_1.jpg 6pilso_1.jpg 4pilso_1.jpg 5pilso_1.jpg 7pilso_1.jpg 8pilso_1.jpg 9pilso_1.jpg 10pilso_1.jpg 11pilso_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top