Sociālā projekta "Likteņdārza stāsti" darbu izstādes atklāšana Kokneses bibliotēkā

03.01.2014 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

dsc_1284.jpgŠā gada novembrī noslēdzies nodibinājuma „Kokneses fonds” un Valsts Izglītības satura centra veidotais sociālais projekts „Likteņdārza stāsti”. Skolēni no visas Latvijas tika aicināti apkopot savas ģimenes, dzimtas vai gluži vienkārši zināmu cilvēku atmiņu un pieredzes stāstus par traģisko laika posmu Latvijā 20. gadsimtā – izsūtīšanu, piespiedu došanos trimdā un citiem notikumiem.

Projekta laikā Fonds saņēma 32 skolēnu darbus no 19 skolām: Pļaviņu novada ģimnāzijas, Jēkabpils 3. vidusskolas, Ilūkstes 1. vidusskolas, Rīgas Ostvalda vidusskolas, Bebru pamatskolas, Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Tērvetes novada Augstkalnes vidusskolas, Inešu pamatskolas, Vecpiebalgas vidusskolas, Bērzgala pamatskolas, Naukšēnu novada vidusskolas, Priekules novada Virgas pamatskolas, Kokneses internātpamatskolas – attīstības centra, Rīgas 34. vidusskolas, Ozolnieku vidusskolas, Valmieras Valsts ģimnāzijas, Ojāra Vācieša Gaujienas vidusskolas, Preiļu 1. pamatskolas un Jaungulbenes profesionālās vidusskolas. Katrs iesūtītais darbs satur lielu vērtību gan kā vēstures liecību apkopojums, gan arī kā skolēnu skatījums uz tām, bieži savos darbos atainojot tādas īpašības, kā izturību, strādīgumu un izpalīdzību, kas liecības autoram ļāvušas pārdzīvot šos smagos notikumus.

Iesūtītie darbi ir izstādīti un publiski apskatāmi Kokneses novada Kokneses pagasta bibliotēkā 1905. gada ielā 7, Koknesē. Izstādes atvēršana notika 2013. gada 28. decembrī, uz kuru bija aicināti ierasties arī darbu autori. Skolēni par savu ieguldījumu saņēma „Kokneses fonda” pateicību, kā arī viņu vārdi tiks atspoguļoti uz bruģakmeņiem Likteņdārza draugu alejā.

Fonds pateicas skolotājiem par skolēnu informēšanu un palīdzību darbu veidošanā, kā arī fondam „Ziedot” par sniegto atbalstu projekta īstenošanai.

Vairāk informācijas par iespēju atbalstīt Likteņdārzu - www.liktendarzs.lv

Pielikumā foto no izstādes atklāšanas Kokneses pagasta bibliotēkā. Foto no Kokneses bibliotēku arhīva.

printēt
dsc_1263.jpg dsc_1265.jpg dsc_1271.jpg dsc_1272.jpg dsc_1284.jpg dsc_1274.jpg dsc_1286_1.jpg dsc_1287.jpg dsc_1288.jpg dsc_1295.jpg dsc_1300_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top