Alises diena Kokneses pagasta bibliotēkā

04.03.2014 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

6-ald.jpg4.marts - Alises vārda diena! Ko šis vārds nozīmē bibliotēkā? Tieši uz šo jautājumu vajadzēja atbildēt lieliem un maziem bibliotēkas apmeklētājiem! Ja pieaugušajiem atbildes vietā bija klusēšana, tad bērni uzreiz atcerējās, ka ir arī Alise Brīnumzemē!

Sarunas un praktisku darbošanos par iespējām apskatīties savu kontu bibliotēku sistēmā Alise, rezervēt, pagarināt grāmatas turpināsim arī Bibliotēku nedēļā (šo iespēju izskaidrojam katram lasītājam, jau iestājoties bibliotēkā). Jāatzīst, ka gados vecākajiem bibliotēkas apmeklētājiem labāk tīk redzēt un izvēlēties grāmatu, atnākot tieši uz bibliotēku! Viņiem svarīgi ir izjust izvēles prieku, apskatīties, kas jauns bibliotēkā, izrunāties, dalīties ar savām emocijām.

Bērni Alises dienā vēlreiz atkārtoja jau zināmas lietas - kā atšķirt bibliotēkas grāmatu, kurās lappusēs ir zīmogi, ko nozīmē numuri un kā veidojas svītru kods, paši izmēģināja, kā izsniedz grāmatas, kā skeneris nolasa informāciju un kāpēc nevar noskenēt, piemēram, veikala desu, kurai arī ir svītru kods.

Iegūtā informācija bērniem noderēs pavisam drīz, jo šobrīd notiek aktīva Kokneses pagasta bērnu bibliotēkas fonda savadīšana sistēmā Alise. Pieaugušo bibliotēkas apmeklētājiem vajag tikai gribēt izmantot šo iespēju.

Būtībā jau mums katra diena ir Alises diena - darbosimies kopā šajā brīnumzemē - bibliotēkā! Ja ko nezini, jautā!

Piemirsu atgādināt, ka mums ir vēl viena Alise bibliotēkā - 2. ēnu dienas „ēna” bibliotēkas vēsturē! Sveicam Alisi Krūmiņu vārda dienā!

Ingrīda Grūbe, Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre.

printēt
2-ald.jpg 6-ald.jpg 1-ald.jpg 3-ald.jpg 4-ald.jpg 5-ald.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top