Bibliotēku nedēļa - 2015 Kokneses pagasta bibliotēkā

28.04.2015 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

13_2.jpgBibliotēku nedēļa ir lieliska iespēja parādīt bibliotēku darbību nedaudz citā veidā! Tieši tādēļ izvēlējos Imanta Ziedoņa Krāsainās pasakas, lai katra diena būtu īpaša un daudzkrāsaina. Manuprāt, lieliski izdevās iekustināt pieaugušos bibliotēkas apmeklētājus uz radošu darbošanos, pārsteigt ar negaidītiem uzdevumiem un arī iepriecināt!

Mēs kopā, gaidot Valsts valodas dienu, centāmies pārspēt pašu Juri Alunānu, domājot savus jaunvārdus.

Mēs gleznojām kopgleznu, kurā katrs komatiņš, punktiņš jau bija māksla, jo mākslā nav nepieņemamu lietu - jāpaļaujas uz to, ko jūt sirds! Jāteic, ka radošāki šajā jomā bija vīrieši, bet sievietēm svarīgāk, vai viss būs pareizi! Atklājās arī īpaši talanti!

Mēs kopā, pateicoties „Svētku Mode” vadītājai Ingai Liopai, mācījāmies būt krāsainas, pavasarīgi sapostas un skaistas. Un arī ļoti sievišķīgas! Paldies Ingai - viņai savs darbs tiešām patīk un veicas no sirds!

Izrādās, ka daudzi pieaugušie vairs neatceras, kad pēdējo reizi bija „lekuši klasītes”! Tieši to arī vajadzēja atcerēties, lai tiktu līdz krāsainajai un interesantajai bērnu grāmatu izstādei! Pieaugušie, kuriem savi bērni un arī mazbērni jau izauguši no bērnu grāmatu lasītāju pasaules, bija pārsteigti, kāpēc mazie nelasa, ja ir tik daudz interesantu, izzinošu grāmatu! Jo viņu bērnības laikā bērnu grāmatām bija īpaša vērtība un arī īpašs lasīšanas prieks! Tad nu jautājums, ko un kā mūsu bērni lasa/nelasa, palika atklāts.

Šogad atzīmējām arī Pasaules grāmatu dienu, dāvinot katram bibliotēkas apmeklētājam, vīrietim, grāmatu! Viņi bija patiesi izbrīnīti, bet arī jutās pagodināti! Viens kungs pat pajautāja, vai drīkst saņemt grāmatu arī draugam! Tā mums sanāca īsta „vīriešu” diena!

Piektdien klausījāmies visu, kas bibliotēkā skan - kafijas kanna pirms kafijas laika, darbam gatavā datortehnika, Vairas dziesmas, Mārtiņš Freimanis, dabas skaņas diskā, pirmās bērnu balsis, kad stundas jau beigušās, mūzikas skolas mazo skolēnu izspēlētās gammas….Arī klusums mēdz skanēt! Šajā Bibliotēku nedēļā piedalījāmies arī LBB JSS projektā „Bibliotēkas diena dzīvē 2015”, visu notiekošo aktīvi publicējot sociālajos portālos! Tā mēs popularizējam savu darbu un varam sekot līdzi arī savu kolēģu veikumam. Protams, mācīties no viņiem, rast jaunas idejas.

Nevienai īstai pasakai nav beigu - viss turpinās! „Vienalga - mēs vēl satiksimies, varbūt krāsu pasakā, varbūt smaržu pasakā, varbūt pasakās, kurās vējš čab lapās vai jūra krāc. Pasaku jau ir ļoti daudz un tās nekad nebeidzas.” (Dzintarainā pasaka).

Ingrīda Grūbe,

Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

printēt
13_2.jpg jauns-attels_1.jpg valodas-diena_1.jpg 12_2.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top