Ēnu diena-2017 Kokneses pagasta bibliotēkā

15.02.2017 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

dana7_1.jpgJau piekto gadu bibliotēka piedalās Ēnu dienas projektā, kurš notiek visā Latvijā. Ar interesi gaidīju arī šā gada 15.februāri, kad mani ēnot bija pieteikusies Dana Šiballo. Viņa mācās I. Gaiša Kokneses vidusskolas 5.klasē. Ar Danu esam ļoti, ļoti, ļoti pazīstamas, jo esam radinieces, tādēļ daudzās dzīves situācijās esam bijušas kopā, bet darba attiecībās gan pirmo reizi!

Ko iemācījās Dana? Vispirms viņa piereģistrēja jaunos preses izdevumus, uzzināja, ko nozīmē svītru kods, kā tas veidojas, iepazinās ar bibliotēku sistēmu Alise, iemācījās izsniegt, saņemt grāmatas, apkalpot apmeklētājus, uzzināja par bibliotēkas statistikas datiem, plāniem, pasākumu aprakstiem, izmēģināja spēkus skenēšanā, kopēšanā, printēšanā, iemācījās sakārtot grāmatas plauktos, orientēties alfabētā, ietvītot…! Jā, darāmā netrūkst!

Protams, galvenais, ir prast komunicēt ar apmeklētājiem un mācēt atrast informāciju, bet nav mazsvarīga arī vide bibliotēkā. Lai visiem būtu interesanti, omulīgi, jārūpējas, lai bibliotēka būtu tīra, kārtīga un arī skaista! Tādēļ iemācījāmies gatavot salvešu putniņus, kuri rotās bibliotēku un iepriecinās apmeklētājus, lai mums pavasaris ātrāk pienāktu!

Visa pamatā bibliotēkā joprojām ir grāmata un lasīšana, tādēļ jāmāk savs grāmatu krājums apmeklētājiem popularizēt, veidojot dažādus pasākumus un izstādes. Atzīmējot Vispasaules Skaļās lasīšanas dienu, nolēmām iedzīvoties V. Šekspīra Džuljetas un Romeo tēlos! Lasīt skaļi nemaz nav viegli bet interesanti gan! (To var izmēģināt arī šodien, kad var skaļi lasīt Šekspīru, mīlestības dzeju un, atzīmējot Lietuvas Republikas neatkarības dienu, arī leišu tautasdziesmas!)

Noslēgumā Dana rakstīja savu Ēnu dienas atspoguļojumu-pārskatu, kurā atklāja, ka viņai ļoti paticis, ka var izdarīt ko labu cilvēkiem, ka ir pārsteigta, ka te laiks paskrien tik ātri un interesanti (mana Ēna pat bibliotēkā aizmirsa telefonu!!!, jo tas bija palicis mazāk svarīgs!), ka tagad viņa būs daudz zinošāka un drošāka visās bibliotēkās! Paldies Danai, viņa bija ieinteresēta, radoša, komunikabla un zinoša kolēģe! To apstiprina arī godam nopelnītais apliecinājums!

Ja acis spīd un gribas darboties vēl, tas nozīmē ka par vienu zinošu bērnu bibliotēkas pasaulē ir vairāk! Uz tikšanos nākamgad!

Ingrīda Grūbe,

Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

printēt
dana5_1.jpg dana1_1.jpg dana3_1.jpg dana4_1.jpg dana9_1.jpg dana7_1.jpg dana10_1.jpg dana13_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top