Ekspertu spēles

17.10.2013 kur : Kokneses pagasta bibliotēkas Bērnu nodaļa

ekspertu-speles-2.jpg

17.oktobrī Kokneses pagasta bērnu bibliotēkā „Bērnu un Jauniešu žūrijas 2013” dalībnieki piedalījās „Ekspertu spēlēs”. Projekta dalībniekiem ik gadu bibliotēka viedo pasākumu, lai uzmundrinātu garajā grāmatu lasīšanas un vērtēšanas maratonā.

Iesildošā aktivitāte ekspertiem šogad bija atmiņas trenēšana un atsvaidzināšana, pildot testu par šā gada žūrijas kolekcijas grāmatām, kuras jau paspētas izlasīt. Testi tika izpildīti perfekti, no kā droši varam secināt, ka Kokneses eksperti lasa cītīgi!

Turpinājumā sekoja "Slēpņošana" - spēle, kurā pēc norādēm uz lapiņām (teksta un/vai foto veidā) pa bibliotēku jāmeklē gala uzdevums, kas noslēptā aploksnē atrodas kaut kur bibliotēkā. Bija 4 komandas, 4 aploksnes! Paši jaunākie eksperti bija komandu kapteiņi, kuri komandai izvēlējās krāsu, kurā būs meklējamās norāžu lapiņas un izveidoja savas komandas, izvēloties tās biedrus, no klāt esošajiem bērniem.

Lapiņas atradās dažnedažādās vietās - konkrētā grāmatā, enciklopēdijā, žurnālos, izstādēs, zem paklājiem, uz galda, zem galda utt. Galvenais - rūpīgi jāizlasa norāde un tad jau atrast nebija grūti! Lapiņās bija arī uzdevumi - lēkāt, dziedāt, vingrot, iepatikties bibliotekārei, domāt komandas nosaukumu utt. Ar meklējumiem un uzdevumiem komandas tika galā lieliski un aplokšņu uzdevumus, kuri bija - no dotajiem vārdiem salikt aforismu vai dzejoli par grāmatu vai to lasīšanu un salīmēt grāmatu bilžu puzles.

Noslēgumā katrs dalībnieks saņēma atzinību par veiksmīgu dalību "Ekspertu spēlēs" un pamielojās ar konfektēm.

„Bērnu/ jauniešu un vecāku žūrijas 2013” lasīšanas un vērtēšanas darbs vēl turpināsies līdz janvārim un tad projekta noslēguma pasākumā noskaidrosim tās šā gada žūrijas grāmatas, kuras koknesiešiem patika vislabāk.

Vairāk foto – http://ej.uz/ekspertuspeles

Uz tikšanos bibliotēkā!

Antra Vasiļevska

Kokneses pagasta bērnu bibliotēkas bibliotekāre.

printēt
ekspertu-speles-2.jpg dsc_0333.jpg dsc_0338.jpg dsc_0339.jpg dsc_0351.jpg dsc_0353.jpg dsc_0343.jpg dsc_0366.jpg dsc_0376.jpg dsc_0377.jpg dsc_0380.jpg dsc_0393.jpg dsc_0396.jpg dsc_0402.jpg dsc_0411.jpg dsc_0414.jpg dsc_0420.jpg dsc_0422.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top