Jau šodien - pirmā „Dzīvā Bibliotēka” Koknesē

18.03.2014 17:30 kur : Kokneses pagasta bibliotēkas Bērnu nodaļa

img_0635.jpgPēc Kokneses pagasta bērnu bibliotēkas bibliotekāres Antras Vasiļevskas iniciatīvas, 18. martā Kokneses bibliotēkā lasītāji bija aicināti uz jauna veida pasākumu - "Dzīvo bibliotēku". Atklājot pasākumu, Antra pastāstīja par savu pieredzi, piedaloties šādā pasākumā Krievijā, pēc kura arī radusies ideja kaut ko nebijušu piedāvāt mūsu bibliotēku lasītājiem.

"Jāatzīst, ka kolēģiem no Krievijas šādi pasākumi jau kļuvuši par tradicionāliem un plaši apmeklētiem, kur "dzīvās grāmatas" nereti ir no krasi atšķirīgiem sociālajiem slāņiem un nodarbošanos. Ikviens apmeklētājs "grāmatu" var lasīt, uzzināt šīs personības dzīvesstilu, nodarbošanos un sarunās atklāt daudzas interesantas lietas. „Dzīvajā bibliotēkā” ir iespēja uzzināt vairāk par cilvēkiem, kas ir mums visapkārt," stāstot par pasākumu, atklāja pasākuma idejas autore.

Uzzināt par "grāmatu" dažādu profesiju noslēpumiem, brīvā laika pavadīšanas veidiem, iemīļotākajām nodarbēm un dzīves uztveri, uzzināt viedokli starptautisko politisko aktivitāšu jomā, ieklausīties čella skaņās un apskatīt iegūtos apbalvojumus dažādos konkursos - tas viss bija iespējams Dzīvo grāmatu lasītājiem.

Uz pirmo Dzīvo bibliotēku Koknesē ieradās neliels apmeklētāju pulks, taču omulīgā gaisotnē, baudot Kokneses bibliotēkas sarūpēto tēju un "grāmatas" Helēnas Vasiļevskas pašcepto kūku (kuras recepti, lasot šo "grāmatu", varēja arī uzzināt), savstarpējās sarunās un dialogos ar lasītājiem veidojās interesantas diskusijas, pārrunas par visdažādākajām tēmām. Visi pasākuma dalībnieki atzina, ka šāda veida pasākums ir saistošs un noteikti gaidīti būs Dzīvo bibliotēku pasākumi arī nākotnē.

Vairāk par pasākuma ideju un pirmajām "Dzīvajām grāmatām" Kokneses bibliotēkā lasāms šeit.

Paldies Antrai Vasiļevskai un bibliotēkas kolektīvam par pasākuma organizēšanu!

Kokneses Novada Vēstis

printēt
asnate-viskere.jpg helena-vasilevska.jpg inguna-zogota.jpg anita-smite.jpg davis-kalnins.jpg ivans-markovs.jpg dsc_1688.jpg img_0605--1.jpg img_0612.jpg img_0619.jpg img_0625_1.jpg img_0635.jpg img_0631.jpg img_0637.jpg img_0638.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top