"Kā četri gadalaiki - tik mainīga ir sieviete." /I. Apsāne/

08.03.2017

irsi070317_7_1.jpgIršu pagasta sievietes, 8. marta priekšvakarā, saņēma sirsnīgus, emocionāli piesātinātus sveicienus no trīs novadiem - Kokneses, Pļaviņu un Gulbenes.

Iršu pagasta pārvaldes omulīgajā zālītē savu dzeju lasīja gulbeniete Ingrīda Zepa. Ingrīdas ikdiena ir saistīta ar skaitļu pasauli, viņa strādā grāmatvedes darbu, bet no 2006. gada - brīvajā laikā, Ingrīda kā pērles virknē savus domu graudus. Šobrīd viņa ir septiņu grāmatu līdzautore un ceļā pie dzejas cienītājiem ir autorgrāmata „Dzejas rozes dvēselei.” Pasākuma idejas autorei Inesei Apsānei Irši nav sveši. Inese astoņus gadus ir bijusi starp Iršu ļaudīm, strādājot ĢKC „Dzeguzīte”. Pagasta iedzīvotāji, vairāk bijušie darba kolēģi, Inesi atceras kā izpalīdzīgu, sirsnīgu, dāsnu un darbīgu. Par to, ka jau no skolas laikiem, Inese aizraujas ar dzejas rakstīšanu, uzzinājām tikai tikšanās reizē. Viņas domu vārsmas ir lasāmas sešās grāmatās, kurām Inese ir līdzautore. Grāmata „Dvēseles pieskāriens” tapusi Varakļānos – izdevniecībā „Domu pērles”. Pati Inese saka, ka rakstīšanu iedvesmo notikumi, labi cilvēki un viņu vēstījumi.

Svētku pasākumu papildināja muzikālie pārsteigumi un acis priecēja iršēnietes Mārītes Jeršovas rokdarbu izstāde – izšūti spilveni. Mūziķis no Pļaviņām - Imants Siliņš ar savu pārdomāto dziesmu repertuāru un izpildījumu vienkārši „apbūra” klausītājas.

Paldies viesiem par radīto svētku noskaņu, paldies pagasta ļaudīm, ka tik kuplā pulkā nācāt to izbaudīt!

Dace Grele,

Iršu pagasta bibliotēkas vadītāja

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top