Seminārs "Senču mantojums"

25.02.2017 - 26.02.2017 kur : Biedrības “Baltaine” Radošā māja Koknesē

Ja mēs zinām to, ko esam mantojuši no savas ģimenes,tas dod mums brīvību mainīt savu nākotni... /B. Hellingers/ 25. un 26. februārī Koknesē notiks seminārs- terapija pēc B. Hellingera metodes - Senču mantojums! Semināru vada sistēmisko izvietojumu konsultante, veselības aprūpes speciāliste Aloida Jurčenko. Daudziem cilvēkiem visā pasaulē ģimenes sistēmas sakārtojuma metode(www.hellinger.com) ir atklājusi jaunu skatījumu par partnerattiecību, sadzīves, veselības un biznesa problēmu cēloņsakarībām, kā arī palīdzējusi ieraudzīt ceļu to risināšanai.

Semināra laikā iepazīsim tos likumus, kas nosaka cilvēku savstarpējās attiecības un ietekmē cilvēku jūtas, domas, uzvedību, emocionālo un psihosomatisko veselību.

Norises laiks: 25. februārī no pl. 9.00 – 17.00; 26.februārī no pl. 9.00 – 17.00.

Pieteikšanās: zvanot pa tel. 26575499 vai rakstot, ingunazogota@inbox.lv

Kas ir “senču mantojums” un ko ar to darīt?

Sistēmpieeja cilvēku uzlūko kā pastāvīgi savstarpēji saistītu un pastāvīgā mijiedarbībā esošu gan ar citiem cilvēkiem, gan arī ar lielākām sistēmām, kurās viņš ir iesaistīts. Jebkurš no mums jau kopš dzimšanas, lielākā vai mazākā mērā, nepārtraukti ir saistīts ar savas dzimtas cilvēkiem, to īpašībām, pārdzīvojumiem, lomām, notikumiem un tradīcijām.

Pamatzināšanas par pasauli un tās likumsakarībām glabājas mūsu dvēselē kā iekšējie tēli, kas darbojas kā uztveres filtri un ietver mūsu izdzīvošanai un dzīvības turpināšanai vajadzīgo informāciju.

Tāpat kā mēs mantojam savu matu, acu krāsu, tāpat mēs pārmantojam arī iekšējos tēlus, jo pieredze, kas glabājas dzimtas sistēmā ir pieejama visiem, kas šai sistēmai ir piederīgi. Tās ir mūsu intuitīvās zināšanas. Iekšējie tēli ir tieši saistīti ar jūtām, kas vada mūsu uzvedību. Šīs jūtas tiek dēvētas par pārmantotām jūtām.

Piemēram, smagi zaudējumi vai citas traumas, kuras piedzīvojuši mūsu vecāki, vecvecāki vai vecvecvecāki, mūsos var turpināt dzīvot kā viņu emocionālo pārdzīvojumu sekas un izpausties nemiera, baiļu, depresijas vai kādu fizisku simptomu veidā. Zinātnieki to dēvē par posttraumatiskā stresa sindromu (PTST).

Amerikāņu psihologs Marks Volins norāda, ka jaunākie atklājumi šūnu neirobioloģijas, evolūcijas psiholoģijas jomās uzsver, ka ir svarīgi izpētīt ģimenes vēsturi vismaz trīs paaudzēs, lai saprastu traumas un ciešanu modeļa mehānismu, kas nereti atkārtojas. Viņš mūs iedrošina sakot: „Tas nesākās ar tevi, bet tas var beigties ar tevi!”

Savas dzimtas vēstures iepazīšana palīdzēs saskatīt sakarības, kuras līdz šim palikušas nemanītas, lai turpmāk varētu atgūt iekšējo harmoniju un virzīties dzīvē uz priekšu rodot atbildes uz neskaitāmajiem jautājumiem, kā, piemēram:

• Kāpēc es slimoju?

• Kā atbrīvoties no depresijas, veģetatīvās distonijas, muguras sāpēm, bailēm, panikas lēkmēm, kuņģa čūlas utml.?

• Kā neatkārtot nevēlamās dzīves situācijas?

• Kā pareizi veidot attiecības ģimenē un darba vietā?

• Kāpēc cilvēki apprecas un izšķiras?

• Kāpēc mums nav bērnu?

• Kāpēc rodas atkarība?

• Kā dzīvot pēc tuva cilvēka nāves?

• Kas kuram parādā? Kāpēc ir tik grūti nopelnīt un saglabāt naudu?

Materiālu sagatavoja Mg sc.sal., Mg paed., Aloida Jurčenko

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top