Seminārs – sistēmiskā ģimenes terapija Senču mantojums!

03.06.2017 kur : Biedrības “Baltaine” Radošā māja Koknesē

3. un 4. jūnijā, Koknesē, biedrības “Baltaine” Radošajā mājā notiks seminārs – sistēmiskā ģimenes terapija Senču mantojums. Semināru vadīs sistēmisko izvietojumu konsultante, veselības aprūpes speciāliste Aloida Jurčenko.

Daudziem cilvēkiem visā pasaulē ģimenes sistēmas sakārtojuma metode(www.hellinger.com) ir atklājusi jaunu skatījumu par veselības, partnerattiecību, sadzīves un biznesa problēmu cēloņsakarībām, kā arī palīdzējusi ieraudzīt ceļu to risināšanai.

Savu sakņu iepazīšana palīdzēs saskatīt sakarības, kuras līdz šim palikušas nemanītas, lai turpmāk varētu atgūt iekšējo harmoniju un virzīties dzīvē uz priekšu.

Norises laiks: 3. jūnijā no pl. 9.00 – 17.00

4. jūnijā no pl. 9.00 – 17.00

Pieteikšanās: zvanot pa tel. 26575499 vai rakstot, ingunazogota@inbox.lv.

Kas ir senču "mantojums" un ko ar to darīt?

Ik vienam no mums dzīvē nākas saskarties ar situācijām, kad meklējam atbildes uz jautājumiem:

• Kāpēc esmu nelaimīgs un kā to novērst?

• Kā neatkārtot nevēlamās dzīves situācijas?

• Kā pareizi veidot attiecības ar ģimenes locekļiem, radiem vai kolēģiem?

• Kāpēc cilvēki apprecas un izšķiras? Ko tad nozīmē mīlēt vienam otru?

• Kāpēc cilvēki slimo? Kāpēc praktiski veseli partneri nespēj radīt bērnu?

• Kāpēc rodas atkarības? Kā tās pārvarēt?

• Kā dzīvot pēc tuva cilvēka nāves?

• Kāpēc ir tik grūti nopelnīt un saglabāt naudu?

Lai rastu atbildes uz šiem vai citiem ne mazāk nozīmīgiem jautājumiem, semināra laikā iepazīsim tos likumus, kas nosaka cilvēku savstarpējās attiecības un ietekmē cilvēku jūtas, domas, uzvedību, emocionālo un psihosomatisko veselību.

Cilvēks kā sociāla būtne nespēj eksistēt tikai pats par sevi un, lielākā vai mazākā mērā, jau kopš dzimšanas nepārtraukti ir saistīts ar savas dzimtas cilvēkiem, to īpašībām, pārdzīvojumiem, lomām, notikumiem un tradīcijām, tāpēc sistēmpieeja cilvēku uzlūko kā pastāvīgi savstarpēji saistītu un pastāvīgā mijiedarbībā esošu gan ar citiem cilvēkiem, gan arī ar lielākām sistēmām kurās viņš ir iesaistīts.

Pa¬matzināšanas par pasauli un tās likumsakarībām glabājas mūsu dvēselē kā iekšējie tēli, kas darbojas kā uztveres filtri un ietver mūsu izdzīvošanai un dzīvības turpināšanai vajadzīgo in¬formāciju. Tie ir tieši saistīti ar jūtām, kas vada mūsu uzvedību.

Tāpat kā mēs mantojam savu matu, acu krāsu, tāpat mēs pārmantojam arī iekšējos tēlus, jo pieredze, kas glabājas dzimtas sistēmā ir pieejama visiem, kas šai sistēmai ir piederīgi. Tās ir mūsu intuitīvās zināšanas. Piemēram, traumas, kuras piedzīvojuši mūsu vecāki, vecvecāki vai vecvecvecāki, mūsos var turpināt dzīvot kā viņu emocionālo pārdzīvojumu sekas un izpausties nemiera, baiļu, depresijas vai kādu fizisku simptomu veidā. Zinātnieki to dēvē par posttraumatiskā stresa sindromu (PTST).

Pamatojoties uz jaunākajiem atklājumiem šūnu neirobioloģijas un evolūcijas psiholoģijas jomās, amerikāņu psihologs Marks Volins norāda, ka jāizpēta ģimenes vēsture vismaz trīs paaudzēs, lai saprastu traumas un ciešanu modeļa mehānismu, kas atkārtojas.

Autors mūs arī iedrošina, sakot: „Tas nesākās ar tevi, bet tas var beigties ar tevi!”

Materiālu sagatavoja Mg sc.sal., Mg paed., Aloida Jurčenko

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top