Caurtekas izbūves darbi Likteņdārzā

04.07.2017 - 07.07.2017 kur : Likteņdārzs

img_6284.jpgAtsaucoties uz Kokneses novada domes un nodibinājuma „Kokneses fonds” lūgumu veikt caurtekas izbūvi uz Likteņdārzu, AS „Latvenergo” paredzēto darbu nodrošināšanai no 4. jūlija līdz 7. jūlijam Pļaviņu HES ūdenskrātuvē uztur pazeminātu ūdenslīmeni līdz atzīmei 69,15 – 69,45 metriem Latvijas augstumu sistēmā (LAS-2000,5).

Uz Kokneses salu ir izveidots ceļš “Ziediņi – Sala”. Tas veidots no grunts bēruma, pārklāts ar grants ceļa virsmas segumu, savienojot salas ziemeļu pusi ar Kokneses novada dienvidu daļu. Kopš ir izveidots salas savienojums ar pārējo novadu, ūdens telpa, kuru šķērso šis savienojums, Daugavas plūsma vairs nespēj aktīvi apgādāt ar skābekli un nav regulāra ūdens apmaiņas procesa, tā saucamajā Likteņsalas līcī. Tas ir novedis pie tā, ka šī Daugavas plūsmas zona (Likteņdārza līcis) vasarā zied, organiskās vielas nogulsnējas un līcis sāk aizaugt. Lai novērstu ūdens virsmas ziedēšanu siltajā gada laikā un atjaunotu Daugavas ūdens straumes tecējuma plūsmu, veidojot skābekļa pieplūdumu un ūdens apmaiņas procesus, ceļā ir projektēta caurteka.

Izmantojot caurtekas C1 hidrauliskos aprēķinus, ir secināts, ka nodrošinātais Daugavas ūdens cirkulācijas apjoms būs pietiekams, lai Likteņdārza “līcis” tiktu apgādāts ar nepieciešamo skābekli un veidosies straumes ātrums, kas neļaus tam aizaugt un laika gaitā atjaunos tā kādreizējo izskatu. Uzsāktie caurtekas izbūves darbi tuvojas noslēgumam. Pamatojoties uz Kokneses novada domes rīkotās iepirkuma procedūras Publisko iepirkumu likuma 82. panta kārtībā „Ceļa “Ziediņi - Sala” caurtekas izbūve pie Likteņdārza” rezultātiem, darbus veic SIA “Lielvārdes meliorācija”. Līguma kopējā summa ar PVN ir 34 468,75 EUR .

Kokneses novada domes informācija

printēt
img_6270.jpg img_6281.jpg img_6273.jpg img_6271.jpg img_6284.jpg img_6285.jpg img_6287.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top