Starptautiskās vecļaužu dienas pasākums Dienas centrā

01.10.2014 kur : Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centrs

img_0051.jpg1.oktobra saulainajā pēcpusdienā smaidīgi un priecīgi koknesieši piepildīja rudenīgi izdekorēto Dienas centra zāli. Katram bija sarūpēts sirsnīgs apsveikums ar vārdiem: " Visskaistākais brīdis ir šobrīd. Jo tas ir". Klusināta mūzika, sveču gaisma un atkalredzēšanās sarunas valdīja visapkārt.

Pasākumu iesāka Dienas centra vadītāja Ieva Jankovska un Sociālā dienesta vadītāja Baiba Tālmane. Baiba ierosināja šo dienu nosaukt par rudens rožu svētkiem, apsveica klātesošos ar dzejas rindām un pastāstīja par aktīvas, veselīgas un pozitīvas novecošanas iespējām.

Seniorus iepriecināja Kokneses Mūzikas skolas jaunie akordeonisti Agita un Ēriks ar skolotāju Ivetu Bērziņu un saksofona klases audzēknes Baiba, Līva un Una.

Direktore Silvija Cīrule vadīja muzikālo bērnu koncertiņu, kā arī lasīja prozu un dzeju. Īpaši klausītājus aizkustināja "Mātes vēstule meitai".

Paldies jaunajiem mūziķiem un viņu skolotājām!

Kokneses ģimenes ārsts Ziedonis Mauliņš senioriem sniedza profesionālus ieteikumus veselīgākam dzīves veidam. Viņš pastāstīja par to, ko ikkatrs pacients var izdarīt, lai vizīte pie ģimenes ārsta būtu abpusēji efektīva, jo tas varētu paātrināt pareizas diagnozes noteikšanu un rezultatīvu ārstēšanos. Savas lekcijas nobeigumā Mauliņa kungs atbildēja uz klātesošo jautājumiem.

Koknesiešiem senioriem ir ļoti dažādas intereses: ogošana, sēņošana, dārza darbi, ziemas krājumu sagatavošana - konservēšana, marinēšana, ievārījumu vārīšana, rokdarbi, dažādas izklaides. Dažiem kungiem daudz brīvā laika aizņem makšķerēšana.

Marija Martinsone veltīja koknesiešiem savas dzejas rindas.

Cilvēki satikās, dalījās domās, uzklausīja citu viedokļus par dažādiem jautājumiem, kā arī ieguva daudz ierosinājumu, lai paši veidotu savu ikdienu interesantāku. Visvairāk klātesošajiem būtu nepieciešama veselība, sapratne un tuvāko milestība.

Svētku dienas organizatori bija sarūpējuši arī kafiju, tēju un svētku kliņģeri.

Par jautrību gādāja koknesiete, akordeoniste, vienmēr pozitīvā saviesīgu pasākumu vadītāja, Ināra Mačuļska, kuras vadībā notika kopīga sadziedāšanās un danči. Jautrība sita augstu vilni - gluži kā Dziesmu svētkos!

Savos iespaidos par šo pasākumu dalījās Biruta, Zinaida, Līvija, Zigrīda un Marita.

"Korī sievas ļoti priecājās par piedzīvoto Dienas centrā rīkotajā atpūtas pēcpusdienā. Jauki, ka tādu pasākumu vispār rīko. Paldies svētku rīkotājiem! Mūzikas skolas koncertiņš bija ļoti sirsnīgs. Dakteris Mauliņš sniedza interesantu lekciju. Atraktīvā Ināra Mačuļska iesaistīja visus kopīgā dziedāšanā un dancošanā. Cienastiņš bija gards!"

"Ināra Mačuļska - apbrīnojami talantīga, muzikāla un vienkārša. Ļoti patika tango skolotājas Ivetas Bērziņas un Ērika izpildījumā! Saviļņoja Silvijas Cīrules lasītā "Mātes vēstule meitai". Izzinoša bija Ziedoņa Mauliņa lekcija. Bija gaumīgi dekorēta pasākumu zāle rudens noformējumā. "

" Aizkustināja akordeonista Ērika uzstāšanās. Arī meitenes saksofonistes ļoti jauki izpildīja tautas dziesmas un skaņdarbus. Pārsteidza Ināras Mačuļškas atraktivitātes, muzikalitātes un humora pilnā uzstāšanās, kā arī kopējā sadziedāšanās. "

"Pasākuma vadītāji un organizētāji bija ielikuši lielu darbu. Jauks bija Baibas Tālmanes apsveikuma dzejolis. Garšīgs cienasts. Mūzikas skolas sveiciens ļoti patika. Ināras Mačuļskas skaistā akordeona spēle, mūzika un kopdziedāša aizveda atpakaļ jaunības dienās" .

Mājup dodoties pensionāri teica: "Esam ļoti pacilāti par jauko un patīkamo pēcpusdienu. Arī diena bija jauka un saulaina. Prieks, ka sociālā dienesta vadība arī bija pasākumā kopā ar mums!"

Paldies visiem, kuri palīdzēja šo svētku tapšanā!

Baudīsim saulaino rudeni, lai ziemā būtu ko atcerēties!

Ieva Jankovska, Kokneses ĢADC vadītāja

printēt
ievas-darbs-001.jpg ievas-darbs-014.jpg ievas-darbs-002.jpg ievas-darbs-003.jpg ievas-darbs-007.jpg ievas-darbs-011.jpg img_0020.jpg img_0030_1.jpg img_0042_2.jpg img_0051.jpg img_0079_1.jpg img_0110.jpg img_0184-1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top