Retro modes skate vissievišķīgākajā marta dienā

08.04.2017 kur : Kokneses novada domes Sociālais dienests

10mo_1.jpgKokneses novada sociālā dienesta mājīgā zāle saulainajā 8. marta dienā senioru klubiņa „Pīlādzītis” dāmas rīkoja retro modes skati. Gatavojoties modes skatei, dāmas pārcilāja drēbju skapjus un atrada sen aizmirstus, bet vēl noderīgus tērpus. Bija padomāts par telpas noformējumu svētku noskaņā – dzeltenas narcises, grāmatas un žurnāli par modi ļāva sajust seno dienu skaistumu.

Modes skati atklāja un vadīja stila konsultante Alla Svečikova, izspēlējot večiņas tēlu, kas pārtapa šarmantā dāmā. Retro tērpu parādi vēroja un vērtēja skatītāji. Katram modelim bija īpašs stāsts par savu tērpu. Paldies par lielisko tērpu demonstrēšanu modelēm Birutai, Ņinai, Lībai, Nanijai, Aleksandrai, Ilzei, Rasma un Zigrīdai!

Biruta savos tērpos izspēlēja karalisku muižnieci, zemnieci, čigānieti un vēl citus tēlus. Ņina bija īsta dāma atpūtā, bet Lība nepieradinātās modes demonstrētāja, kura ar lielu gribasspēku piecieta eleganto kleitu ar kažokādas apmetni, bet vislabāk jutās pludmales tērpā. Nanija pārsteidza ar greznu vakarkleitu, bet Ilze ar 30. gadu modes tērpu ar dzintara rotām un cepuri ar tīkliņu. Rasma visos savos tērpus izstaroja sievišķību. Zigrīda cienīgi izrādīja savu pavasara, rudens un ziemas mēteli, izmantojot uzliekamu sudrablapsu - šo mēteli 1997. gadā bija darinājusi vietējā modes dizainere Ērika Gailāne. Aleksandra demonstrēja angļu lietišķā stila kostīmu, kurš ilgus darba gadus bija kalpojis kā komandējumu un konferenču apģērbs, bet Zenta īsā kremplīna kostīmā tika nodēvēta par arodbiedrības dāmu, tikpat labi viņa izskatījās arī 36 gadus vecajā mammas šūtajā japāņu samta kleitā.

Pasākuma noslēgumā modes skates dalībnieces saņēma ziedus un apsveikumus, kā arī turpinājās sarunas par skaisto un to, ka viss interesantais ir tepat mums līdzās, ir vajadzīga tikai apņemšanās darboties.

Zenta Bērziņa,

senioru klubiņa "Pīlādzītis" vadītāja,

Foto: Annija Blaua

printēt
1mo_1.jpg 2mo_1.jpg 4mo_1.jpg 5mo_1.jpg 6mo_1.jpg 3mo_1.jpg 7mo_1.jpg 8mo_1.jpg 10mo_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top