Dāvana Dzejas svētkos

23.09.2017 15:00 - 17:00 kur : Kokneses kultūras centrs

mcb_9582.jpgRudens ir ražas laiks, kad padarītais tiek svaros svērts, siekiem mērīts un virtenēs siets, neskaitot ne noietās jūdzes, ne sviedros mērcētos kreklus. Un tad nāk svētki!

Radošajai kopai „Mazā taka” svētku svinēšana notika 23. septembrī Kokneses kultūras namā pēc darba cēliena divu gadu garumā. Lasītāji saņēma dāvanā otro Kokneses dzejnieku izdoto grāmatu, kuras nosaukums arī ir MAZĀ TAKA. Vai līdz svinēšanai „Mazā taka” būtu tikusi, ja viņai nebūtu uzticams draugu un atbalstītāju loks? Tiem visiem es šodien gribu pateikt paldies. Katram, kas deva to, ko spēja un palīdzēja kā varēja.

Grāmatas redaktore dzejniece Anna Rancāne no zvaigznes pārtapa par mīļu, tuvu un saprotošu cilvēku... Bibliotekāre Ingrīda Grūbe... Nē, nav iespējams uzskaitīt visu, teikšu īsi – nekad mēs nejutāmies vieni un pamesti – Ingrīda vienmēr bija ar mums visos kritiskos un veiksmes brīžos. Kā īstena gaismas nesēja.

Grāmatas vizuālo tēlu veidoja Linda Stepēna un Dace Rēķe. Un es nepārspīlēšu, ja teikšu – izdevās! Un kā vēl izdevās! Grāmatiņu ir patīkami paņemt rokās un vairs nelaist vaļā.

Mārcis Briška ar saimnieku laipnu atļauju atrada skaistākos stūrīšus Latvijas Valsts Mežu sakoptajā dārzā, kur iemūžināt fotogrāfijās grāmatas autorus. Paldies!

Paldies Kokneses novada domei par sniegto atbalstu un pretimnākšanu grāmatas izdošanā. Paldies Kārlim Baltrukam, kas ne viena nelūgts un nemudināts, pats atnāca un piedāvāja savu atbalstu, jo Kārļa kungs ir caur un cauri skaistuma pielūdzējs. Arī dzejas skaistuma.

Ar mūzikas skaistumu svētkos visus lutināja Kaspars Krastiņš un Jānis Dzenis. Jānim teikšu dubultu paldies, viņš bez lūgšanas bija klāt vienmēr, kad to vajadzēja. Un vajadzēja daudzkārt.

 Maija Stepēna,

 biedrības "Mazā taka" vadītāja

 Mārča Briškas foto

 

                                                           

 

printēt
mcb_9479.jpg mcb_9481.jpg mcb_9497.jpg mcb_9487.jpg mcb_9554.jpg mcb_9536.jpg mcb_9558.jpg mcb_9582.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top