Ksenijas Šapolovskas gleznu izstāde bibliotēkā ir atklāta!

20.11.2017 - 20.01.2018 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

k5.jpg21.novembrī bibliotēkā apmeklētājiem bija sagādāts pārsteigums, jo sienas jau nevar stāvēt tukšas - dienu iepriekš mūsu telpās tika izlikta jauna jaunas mākslinieces no Aizkraukles izstāde.

Bet vēl lielāki ieguvēji bija tie, kuri atnāca uz izstādes atklāšanu un varēja izbaudīt Ksenijas Šapolovskas  īpašo šarmu, darbaspējas, dzīves un nākotnes filozofiju,  pārdomas. Mēs daudz runājām par to, kas ir talants, kā ar to sadzīvot un palikām vienprātīgi pie domas, ka ar talantu-Dieva dāvanu - ir jāšķiežas dāsni, jo to jau nebaltām dienām nevar uzkrāt! Un šī izstāde tam ir apliecinājums! Ksenijai šī ir ceturtā izstāde. Viņa mācās Aizkraukles novada vidusskolā, gleznošanu ar eļlu apgūst pašmācības ceļā. Savu gleznošanas stilu joprojām meklē, pagaidām koncentrējas uz portretiem, sirreālismu un ekspresionismu. Visi izstādē tapušie darbi gleznoti ar eļļas un akrila krāsām uz audekla, stikla un kartona.

Ksenijas izstādes atklāšanu brīnišķīgi papildināja mana Ēnu dienas kolēģīte Alise Krūmiņa ar savu flautas spēli. Arī viņa var atļauties tērēt savus talantus! Paldies!

Vakar izstādi aplūkoja mūsu  visu mīlētais mākslinieks Aldis Dobenbergs un atstāja Ksenijai atsauksmi :”Paldies Jums par iespaidiem, par smalkajām niansēm darbos, it kā gleznots, zīmēts ar nervu galiem…” Ar apmeklētāju Raimonda kungu šodien mēs nonācām pie secinājuma, ka izstādes moto varētu būt dziedātāja Ralfa Eilanda mammas teiktais dēlam, bet šobrīd pielāgojams Ksenijai:” Tu esi par jaunu, lai nedarītu!” Un Ksenija dara!

Esmu vēl nelielā eiforijā pēc tikšanās ar Kseniju, jo, ņemot vērā mūsu vecuma starpību, man no viņas ir ko pamācīties!  Šajā sajūtā labprāt dalīšos, izstāde apskatāma vēl divus mēnešus! Noteikti ar prieku sekošu viņas plāniem arī turpmāk!

 Ingrīda Grūbe, 

Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

 P.S. Šīs izstādes atklāšana vēlreiz pierādīja to, ka ar mākslinieku noteikti jātiekas, tikai tad spēj saprast arī radītā  dvēseli.

      

    

 

 

 

 

printēt
k1.jpg k2.jpg k3.jpg k4.jpg k6.jpg k5.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top