Trešā krustvārdu mīklu minētāju tikšanās bibliotēkā

20.10.2018 13:00 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

min3_1.jpg20. oktobrī Kokneses pagasta bibliotēkā tikās krustvārdu mīklu minētāji. Šāds pasākums bibliotēkā ir jau trešo reizi. Šoreiz piedalījās 7 dalībnieki - 3 no viņiem spēkus iemēģināja pirmo reizi!

 Lai darbs veiktos raitāk, sākumā nedaudz ievingrinājām acis, rokas, plecus un kājas. Jo zinām, ka sportiskās aktivitātes sēdošajiem ir nepieciešamas, noņem satraukumu  un veicina domāšanu.

Stundas laikā šoreiz vajadzēja izrisināt krustvārdu mīklu ar 40 jautājumiem. Tā kā iepriekšējās reizēs daudziem bija grūti atminēt bilžu mīklu ar multfilmu varoņiem, nolēmu sagādāt pārsteigumu un piedāvāt atpazīt savējos pēc fotoattēla-koknesiešus, uzrakstot precīzu vārdu un uzvārdu. Izrādās, ka tas nemaz nav tik viegli - zinām uzvārdu, bet vārdus - nē! Par šo uzdevumu varēja iegūt 10 punktus. Vislielākās neskaidrības radās, atpazīstot basketbolistu Andreju Gražuli, hokejistu, vārtsargu Kristeru Gudļevski un  Kokneses pagasta Zemnieku saimniecības Sietiņi īpašnieku Jāni Kirovānu un Guntu Kirovāni.

3. uzdevums  arī bija saistīts ar Koknesi - 10 jautājumos par to vajadzēja atrast pareizo variantu. Piemēram, no kura gada Koknesi var sasniegt pa dzelzceļu: 1861.,1945., 2000.

Visvairāk dalībnieki kļūdījās jautājumā par to, kā agrāk sauca upi Pērse: Pelava, Kurkule vai Kokna. Kā domā Tu? Ja ir vēlme pazīt savējos un nostiprināt zināšanas par Koknesi, tad droši jautā-šie uzdevumi ir pieejami bibliotēkā katram.

Apkopojot rezultātus, suminājām visveiksmīgāko-Zigrīdu Garkakli, kurai krustvārdu mīklu risināšanā ir jau liela pieredze.  Ļoti labu rezultātu sasniedza arī erudītais Jānis Šmits - viņa gan fotogrāfijā nav, jo viņam bija jāsteidzas, tā saīsinot minēšanas laiku. 

Pēc pasākuma secinājām, ka jautājumiem jābūt dažādiem, ka visas savas kļūdas un nezināšanas jāuztver pozitīvi - no tā mēs tikai mācāmies. Prieks bija par kopā būšanu, sarunām un jaunajām zināšanām! Paldies visiem dalībniekiem! Paldies Inesei Rubulei par "ielekšanu" šādā pasākumā un visa izbaudīšanu, jo viņa mūsu bibliotēkā ir praksē.

 Ingrīda Grūbe, 

Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

      

printēt
min3_1.jpg min2.jpg min1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top