Tikšanās ar rakstnieci Lindu Šmiti

24.04.2019 16:00 kur : Aizkraukles novada un Kokneses Tūrisma informācijas centrs

img_8838.jpgKokneses pagasta bibliotēkai jau ir tradīcija atzīmēt savu dzimšanas dienu ar kādu interesantu tikšanos. Vakar, 24. aprīlī, Kokneses pagasta bibliotēka godam iekāpa savā 97.dzimšanas gadā, tiekoties ar rakstnieci Lindu Šmiti. Ar Lindu mēs  tiekamies jau trešo reizi, bet šoreiz ar interesi klausījāmies un daudz jauna uzzinājām par jaunāko viņas darbu - romānu "Aizved mani uz Hiršenhofu", kuru februārī atvēra Iršos.

  Kāda no grāmatas lasītājām (Ivitas blogs) pauž šādu viedokli: "Aizved mani uz Hiršenhofu" vizuāli varētu tikt dēvēta par visnotaļ necilu grāmatu, ņemot vērā tās ārējo veidolu - mīkstajos vākos un visnotaļ neliela formāta ar dzeltenīgām lapām, tādēļ neapzināti šim romānam piegāju vieglprātīgi, pat pārāk vieglprātīgi. Tomēr diezgan ātri autore mani pārmācīja, attapos dziļā literārā darbā ar skaistu valodu.

Iršu muiža un vācu zemnieku kolonija jeb Hiršenhofa ir pastāvējusi Vidzemē, Kokneses novadā, Iršu pagastā. Tā bijusi vācbaltiešu apdzīvota laikā no 1766. - 1939. Šai kolonijai ir bijušas dažādas privilēģijas, kas tur dzīvojošos vācbaltiešus atšķīra no pārējiem Latvijas teritorijas iedzīvotājiem. Tātad Linda Šmite ir izvēlējusies vienu patiesu lappusi no Latvijas vēstures un piešķīrusi tai stāstu un  man pat gribētos teikt dvēseli."

Grāmata tiešām ir liels ieguvums, ļoti gaidīta un izraisījusi interesi arī mūsu bibliotēkas lasītāju vidū - šobrīd uz to ir rinda. Tas vēlreiz apliecina, cik svarīgi izzināt to, kas ar mums ir noticis un, protams, saglabāt!  

Prieks, ka grāmatas vāka dizaina veidošanā piedalījies koknesietis Ainārs Briedis. Viņa fotogrāfijas vairākkārt ir bijušas apskatāmas arī bibliotēkā, bet šobrīd interesenti tās var aplūkot Tūrisma centrā.

 Sirsnīgākais paldies Bebru pagasta vokālajam ansamblim "Nianse", kurš sniedza brīnišķīgu un sirsnīgu muzikālo noskaņu!

Paldies Kokneses Tūrisma centram par viesmīlību un Santai Miderei par fotogrāfijām.

 Ingrīda Grūbe, 

Kokneses pagasta bibliotēkas bibliotekāre

Santas Mideres foto

printēt
img_8838.jpg img_8829.jpg img_8844.jpg img_8841.jpg img_8837.jpg img_8846.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top