Ģimenes atbalsta dienas centra radošo darbu izstāde Kokneses pagasta bibliotēkā

15.05.2019 - 30.06.2019 kur : Kokneses pagasta bibliotēka

kokneses_gimenes_atbalsta_dienas_centra_radoso_darbu_izstade.jpgNo 2018.gada sākuma Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centrā norit sociālās rehabilitācijas programma senioriem un personām ar invaliditāti. Programmas galvenie mērķi bija sniegt psiholoģisku atbalstu, atzināties savus iekšējos resursus; apgūt jaunas un uzlabot jau esošās prasmes un iemaņas; personas adaptācija un maksimāla iekļaušanās sabiedrībā; runas centru, sīkās motorikas, fiziskā attīstība un stāvokļa uzlabošana; pašvērtējuma, motivācijas un garīgās stabilitātes uzlabošana.

 Nodarbības tika sadalītas 2 ciklos – pavasara un rudens periodos un sākotnējais nodarbību skaits tika paredzēts 26 nedēļu garumā, ar noslēgumu 2018.gada novembra beigās. Tomēr grupa bija ļoti atsaucīga, draudzīga un darboties griboša, ka pēdējo nodarbību mēs aizvadījām tikai marta beigās.

Pirmajā ciklā aktivitātes vairāk bija paredzētas atbalsta grupām, vokālajām un ritmikas nodarbībām un sīkās motorikas attīstībai. Dalībnieki piedalījās smilšu lampu nodarbībā, dažādu materiālu iepazīšanas un veidošanas darbnīcās, mācījāmies aust apaļos paklājiņus.

Sākoties rudenim, tika uzsākts otrais nodarbību cikls un tajā tika gatavoti jau paliekoši darbiņi veidošanas, dekopāžas, papīra plastikas un citās tehnikās. Tika taisītas sveces, šūtas piespraudītes, lietas ziepes, gatavoti apsveikumi Ziemassvētkiem, Valentīna dienai un 8.marta svētkiem. Veidojām bļodiņas un eglīšu rotājumus no pašcietējošās masas, ceptām piparkūkas un dzimšanas dienas torti, roku veiklībai un motorikai krāsojām mandalas, vērām pērlītes rokassprādzēs. Pēdējā nodarbībā katrs dalībnieks tika pie dāvaniņas no Dienas centra vadītājas – krūzītes, ko paši izdekorēja, izmantojot nagu lakas pārpalikumus.

Daļa šo darbiņu tika izmantoti, apdāvinot sev tuvos cilvēkus svētkos, bet tos varēs redzēt bildēs, bet pārējie šo dalībnieku radošie darbi būs skatāmi Kokneses pagasta bibliotēkā sākot ar 15.maiju.

Izstādi papildinās arī projekta “PROTI un DARI” jauniešu mākslīgo ziedu floristikas darbi, būs pieejams foto rāmis un aksesuāri, lai nobildētos.

Ieva Ūtēna,

Kokneses Ģimenes atbalsta dienas centra vadītāja

 

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top