Starp asteru krāsainiem ziediem
Uzplaukst septembra smaids,
Kopā ar labiem draugiem
Aizsteidzas laiks. /Nana/
Jau atkal ir paskrējis gads kopš iepriekšējās tikšanās - "burciņu" dienas V. Jākobsona memoriālajā mājā. Gaidot Miķeļdienu, 26. septembrī sanācām kopā Bebru pagasta bibliotēkā, lai izgaršotu vasaras garšu, lai pārrunātu receptes un iepazītos ar pasaulē lielāko ogu - ķirbi.
Vai zinājāt, ka tas pie mums ir atceļojis no Amerikas? Sasūkusies vasaras saules, šī pasaulē lielākā oga ir neizsīkstošs veselības avots. Ar savu dzelteno saules krāsu un pozitīvo auru ķirbis dod labumu jau ar to vien, ka atrodas istabā. Šo un daudz ko citu mums pastāstīja Gunta Krievāre, kura ne tikai bija sagatavojusi stāstījumu par ķirbi, bet arī dalījusies ar savu izaudzēto ražu un izcepusi ķirbju kēksu. Paldies Annai Pilienai, jo arī no viņas dārza izstādei pievienojās ķirbji un visu klātesošo vēderus lutināja izvārītais ķirbju ķīselis.
Sāļo konservu degustācijā suminājām Maiju Pumpuci, kura mums piedāvāja pupiņu salātus. Savukārt saldo nominācijā laurus plūca Annas Pilienas marinētie ķirbīši.
Pasākuma apmeklētājiem bija apskatāma bibliotekāres Dailas iekārtotā grāmatu un žurnālu izstāde par konservējumiem, dažādām ēdienu receptēm no ķirbjiem.
Paldies visiem apmeklētājiem un, lai jūsu "vasaras garša" stiprina, dod sātu un labu omu garajā ziemas sezonā!
Jolanta Mašinska,
V.Jākobsona memoriālās mājas vadītāja
Dailas Riekstiņas foto