Tautas instrumentu spēles kursu dalībnieku koncerts "Saspēlēsim?"

07.12.2019 18:00 kur : Kokneses kultūras centrs

rudens2019_afi_scarona_web.jpgJau desmito reizi topošie tautas muzikanti ievingrina spārnus tuviem un tālākiem lidojumiem! Kārtējie Skrīveru tradicionālo instrumentu spēles kursi, kā jau ierasts, vainagosies ar koncertu, kurā jaunie spēlmaņi lepni rādīs, ko cilvēks, kas pirmo reizi paņēmis rokās instrumentu, var sasniegt nieka četru nedēļu nogalēs, ja vien to vada stingra apņemšanās.

Koncerts "Saspēlēsim?" notiks Kokneses kultūras namā šī gada 7. decembrī plkst. 18.00 (Ieeja brīva).

Šajā reizē kursu dalībniekiem bija iespēja iepazīt tradicionālo vijoles spēli (pasniedzēja Zane Kriumane), mandolīnas spēli (pasniedzējs Ilmārs Pumpurs) un divrindu ermoņikas, tautā sauktas par garmošku vai hromku (pasniedzējs Oskars Patjanko). Par eksotiskāku pieskaņu gādās, senāk visā Latvijā spēlētās, bet tagad gauži reti dzirdamās trīsstīgu bases spēlmaņu grupa (pasniedzējs Mārcis Lipskis).

Koncertu kuplinās viesi no Ķekavas – kapela BRIČKA  un mājinieki – folkloras kopa URGAS.

Nāciet, izbaudiet vakaru tradicionālās un ne tik tradicionālās mūzikas skaņās, un varbūt tas iedvesmos arī jūs pievienoties nākamā gada spēles mācekļu pulkam! Pieteikuma anketa internetā: ej.uz/muzikantiem

Mūžizglītības projektu un koncertu rīko biedrība "Skaņumāja" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kokneses kultūras nams.

 Sandra Lipska, 

 biedrības "Skaņumāja" projektu vadītāja, tālr. 26162146

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top