Baltas dziesmas, un sirdis siltas top

12.12.2019 17:00 kur : Bebru pagasta bibliotēka

nianse.jpgBaltā ir aizsardzības, miera, garīguma un ticības labajam krāsa. Šī ir krāsa, ko mēs redzam, kad saskatām ko labu, pareizu un gaišu. Baltā krāsa aizsargā un stiprina ticību. Šī krāsa norāda uz mieru, vadot uz mīļumu un siltumu sirdī un prātā. Tā virza pa pozitīvām takām un neļauj padoties ļaunajam un bezcerīgajam, tā pauž maigumu un skaistumu. Tā raisa pozitīvas domas, jo simbolizē gudrību un augstu garīguma pakāpi. Šī krāsa mūs uzlādē ar enerģiju, paceļ un attīra. Tā palīdz ieviest jaunas idejas dzīvē. 

Tā tiešām ir. Pēc Bebru pagasta sieviešu vokālā ansambļa "Nianse" nu jau tradicionālā Ziemassvētku ieskaņas koncerta pagasta bibliotēkā var parakstīties zem katra augstāk minētā teikuma. Nepamet sajūta, ka 12. decembra smagajai, lipīgajai tumsai jau pirms saulgriežiem nolobīta kāda melnuma kārtiņa. Daudzbalsīgi izdziedātajām melodijām izrādījies tāds spēks, kas līdzējis garīgi attīrīties, kā tas iespējams baznīcā pēc patiesi piedzīvota dievkalpojuma. Bet varbūt tie bija dziesmu un Jolantas Mašinskas lasīto dzejoļu teksti, kas apvienojumā ar melodijām likuši noticēt, ka ir manā varā gaismu nest, kā to sveces dara?

Liānas Haritonovas vadītā ansambļa repertuāra atslēgas vārds – BALTS. Un baltas uz koncertu ieradušās visas septiņas dziedātājas ne tikai no skata, bet baltas ticībā savai balsij un vēstij, kas jānodod klausītājiem. Baltas rotas greznoja bibliotēkas loga rūtis un uzburtās sapņu princeses kleitu uz sienas. Balti Vijas Krustiņas rokdarbi, kas izstādē izkārtoti aplūkošanai un dvēseles ielīksmošanai.

Vajadzība pēc baltā un tīrā, pēc miera un skaistuma vieno visus, kas atsaucas bibliotēkas vadītājas Ausmas Rodes ikgadējam aicinājumam pirms Kristus dzimšanas un gaismas atgriešanās nepadoties bezcerībai, bet ņemt un radīt gaismu pašiem – vienalga kā: ar adatu un diegu, skaņu un vārdu, tinti un  papīra lapu, krāsu un otu.

 Gaismas un baltā būs tik, cik spēsim no sevis citiem atdot.

Linda Šmite

Dailas Riekstiņas foto

printēt
img_20191216_wa0021_1.jpg img_20191216_wa0021_2.jpg img_20191216_wa0021.jpg nianse.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top