Donoru diena Koknesē

11.06.2013 kur : Kokneses kultūras centrs

Šā gada 11. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 13.00 Kokneses kultūras namā, Hanzas ielā 2, notiks donoru diena. Asinis ziedot ir aicināti visu grupu asins donori, bet īpaši lūdzam atsaukties O rēzus negatīvās, A rēzus negatīvās un B rēzus negatīvās asins grupas donorus!

Valsts asinsdonoru centrs atgādina, ka slimniekiem donoru atsaucība ir nepieciešama visu gadu, arī atvaļinājumu sezonā - vasarā. Bez sabiedrības atbalsta viņi iztikt nevar. Šobrīd asins krājums ir zems, tāpēc tiem, kuri vēl domā kļūt par donoriem, šis ir īstais brīdis saņemties un pievienoties donoru kustībai!

Par donoru var kļūt vecumā no 18 – 65 gadiem. Svaram jābūt virs 50 kg. Asins došana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba, liela emocionāla pārdzīvojuma. Pirms tam jāēd veselīgi un jādzer daudz šķidruma. Asins ziedošanas un iepriekšējā dienā nedrīkst lietot treknus ēdienus un alkoholu.

Tāpat Valsts asinsdonoru centrs mudina donorus būt atsaucīgiem un iesaistīties labdarības akcijā, valsts piešķirto kompensāciju asins apjoma atjaunošanai (3 LVL) ziedojot kādam no pieciem labdarības projektiem. Akcija tiek rīkota sadarbībā ar portālu Ziedot.lv.

Līdz pat šī gada beigām Ziedot.lv ziedojumu kastītes būs izvietotas donoru centrā Rīgā un Latgales filiālē Rēzeknē, un būs pieejamas arī izbraukumos.

Donori kasē saņemto naudiņu var ziedot:

  • smagi slimu bērnu ārstniecībai un rehabilitācijai;
  • bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai;
  • trūcīgām Latvijas ģimenēm, kurām pietrūkst pārtikas ikdienas iztikai;
  • dzīvnieku patversmē mītošos cilvēka mazajiem draugiem – suņiem un kaķiem;
  • trūcīgiem senioriem, nodrošinot viņiem cienīgas vecumdienas!

Saziedotā summa tiks sadalīta vienādās daļās katram projektam.

Labdarības akcijas, kuru laikā donori atsakās no valsts piešķirtās kompensācijas, ir ne tikai iespēja paveikt vēl vienu labu darbu, bet ir arī solis pretī simtprocentīgai bezatlīdzības donoru kustībai Latvijā. Pasaules Veselības organizācija ir izvirzījusi mērķi attīstīt bezatlīdzības donoru kustību un visā pasaulē to ieviest līdz 2020. gadam. Donors, kurš nav ieinteresēts materiālajā atlīdzībā, ir drošāks donors, jo viņam nav iemesla slēpt vai noklusēt svarīgu informāciju par savu veselību.

Daina Krūmiņa

Valsts asinsdonoru centra

Sabiedrisko attiecību nodaļa

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top