Nūjo Kokneses dabas takā!

01.03.2017 kur : Kokneses sporta centrs

nujo-1701_1.jpg

Vai zināt sporta veidu, kurā nav vecuma ierobežojumu un ar kuru nodarboties var visos gadalaikos? Jā, tā ir nūjošana, kas gūst aizvien lielāku popularitāti sabiedrībā. Arī daudzi koknesieši jau vairākos tūrisma un sporta pasākumos ir iepazinuši šī sporta veida pamatprincipus. It īpaši efektīga ir nūjošana svaigā gaisā, kad baudām apkārtējās vides skaistumu, mazinām stresu un stiprinām imunitāti. Možāki, enerģiskāki un smaidīgāki noteikti ir tie 12 drosmīgie nūjotāji, kuri, spītējot nelabvēlīgajiem laikapstākļiem, pirmajā aprīlī devās nūjot pa Kokneses dabas taku profesionālās instruktores Zigrīdas Spruktes vadībā.

Kā priekšā teic pats pasākuma datums, nūjošana pagāja jautrā noskaņā. Pēc iesildīšanās pie Kokneses Sporta centra, nūjotāji, vērojot gleznaino Kokneses dabas taku, devās uz Likteņdārzu. Kokneses Tūrisma centra direktore Daina Liepiņa atklāja, ka šoreiz ceļā vērotā ainava bijusi pavisam citāda, neikdienišķa. Īpaši pazeminātais ūdenslīmenis tagad bija atklājis zemes strēli vēl patālu Daugavas ūdeņos un šī diena dāvāja notvert neparastus foto kadrus.

Pasākuma galamērķī - Likteņdārzā, pēc tā apskatīšanas nopelnīts mirklis atpūtai, kura laikā Likteņdārza administratīvā direktore Santa Midere sniedza informāciju par sezonas aktualitātēm un šeit plānotajiem būvdarbiem. Arī SIA “Oriflame Latvija”, kas atbalstīja nūjošanas pārgājienu, ne tikai informēja par savu jauno produkciju, bet dāvināja katram veselīgu našķi Wellness by Oriflame batoniņu. Veselīgie un sātīgie batoniņi deva nepieciešamo enerģiju, lai tikpat raitā nūjošanas solī dotos atpakaļ pa dabas taku.

Tūrisma informācijas konsultante Vita Bijikertasa teic: “Paldies pasākuma atbalstītājiem! Gan vietējie iedzīvotāji, gan nūjotāji no Rīgas šo dienu pavadījuši ne tikai aktīvi sportojot, bet arī iepazīstot mūsu novadu. Draudzīgais nūjotāju pulks kopīgi pieveica 8 km! Paldies visiem, kuri piedalījās un nenobijās! Uz tikšanos nākošajos pasākumos!”

Anita Šmite

Aināra Brieža foto

printēt
nujo-1701_1.jpg 062_atputa_pie_dabas_nujosana_ainars_003_1.jpg 062_atputa_pie_dabas_nujosana_ainars_005_1.jpg 062_atputa_pie_dabas_nujosana_ainars_006_1.jpg 062_atputa_pie_dabas_nujosana_ainars_009_1.jpg
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top