Seminārs- terapija pēc B. Hellingera metodes “Risinājumu meklējot!”

24.10.2015 - 25.10.2015 kur : Biedrības “Baltaine” Radošā māja Koknesē

aj_1.jpgDaudzi speciālisti ir devuši lielu ieguldījumu ģimenes sakārtojumu metodes attīstībai daudzās jomās, tai skaitā darbā ar slimību vai simptomu izcelsmi. Zāles pret slimībām ir mūsos pašos un tās ir - mīlestība! Rodot dziļāku izpratni par saikni starp veselības traucējumiem un zināmu „kārtību” organismā kā arī ģimenes lomu tajā, seminārā atklāsiet jaunu skatījumu uz situāciju, notikumiem savā un tuvinieku dzīvē, kā arī radīsiet slimību un citu problēmu risinājumu ceļus.

SEMINĀRU VADA SISTĒMISKO IZVIETOJUMU KONSULTANTE, VESELĪBAS APRŪPES SPECIĀLISTE

ALOIDA JURČENKO

Norises laiks:

24. oktobrī no pl. 10.00 – 18.00

25.oktobrī no pl. 10.00 – 16.00

Vieta:

Biedrības “Baltaine” Radošā māja, Melioratoru ielā 1 A

Maksa par semināru:

1) 25,00 EUR tiem, kuri nāks kā grupas dalībnieki (vietu skaits nav ierobežots!)

2) 35,00 EUR tiem, kuri vēlas semināra laikā risināt konkrētu personisku problēmu (8 vietas!)

Pieteikšanās:

zvanot pa tel. 26575499 vai rakstot: ingunazogota@inbox.lv.

Cilvēks neeksistē pats par sevi, bet ir lielu sistēmu, piemēram, dzimtas, profesionālas organizācijas u. tml. elements.

Sistēmpieeja cilvēku uzlūko kā pastāvīgi savstarpēji saistītu un pastāvīgā mijiedarbībā esošu ar apkārtējo pasauli, citiem cilvēkiem un sistēmām kurās viņš ir iesaistīts.

Viņam ir jāzina, kur var jus¬ties drošībā un kas var apdraudēt dzīvību; kādas attiecības dod un kādas atņem enerģiju un spēku; kad un kur var gūt dzīvošanai vajadzīgos resursus; kā audzināt bērnus utt..

Pamatzināšanas par apkārtējo pasauli glabājas mūsu dvēselē kā iekšējie tēli, kas darbojas kā uztveres filtri un ietver mūsu izdzīvošanai un dzīvības turpināšanai vajadzīgo in¬formāciju. Tie ir tieši saistīti ar jūtām, kas vada mūsu uzvedību. Iekšējos tēlus mēs saņemam mantojumā, jo pieredze, kas glabājas dzimtas sistēmā ir pieejama visiem, kas šai sistēmai ir piederīgi. Tās ir mūsu intuitīvās zināšanas.

Līdz šim tradicionālajā medicīnā pārāk maz uzmanības ticis pievērsts jautājumam par ģimenes un dzimtas notikumu ietekmi uz indivīda veselības stāvokli un ar to saistītām problēmām. Arī tradicionālajā medicīnā ārsts nedziedē, bet rada apstākļus, kuros var notikt pacienta atveseļošanās un pašizdziedināšanās.

Taču, kad tradicionālās medicīnas metodes izrādījušās bezspēcīgas, cilvēki, meklējot risinājumu veselības problēmām, piemēram, iedzimtu slimību vai psihosomatisku saslimšanu, tādu kā veģetatīvā distonija, panikas lēkmes, psoriāze, neirozes, ekzēmas, astma, audzēji, gastrīti un čūlas, liekais svars, anoreksija, bulīmija, depresija, galvas, muguras, kāju sāpes, vielu atkarības u.c. gadījumos, nonāk pie alternatīvās medicīnas.

Arvien biežāk medicīnas jomā tiek izmantots ģimeņu sistēmsakārtojuma metodes dziednieciskais potenciāls.

Kas ir sistēmsakārtojums? Sistēmsakārtojums ir mūsdienīgs un varens sistēmpieejas instruments. Sistēmsakārtojuma me¬todes atklāšanas nozīmi psiholoģijā un psihoterapijā var salīdzināt ar mik¬roskopa atklāšanu bioloģijā vai tele¬skopa atklāšanu astronomijā.

Sistēmsakārtojums ir psiholoģiskā darba metode, kas ļauj padarīt redza¬mu cilvēka iekšējo tēlu saturu, izpētīt šos tēlus, izzināt to sistēmdinamiku un radīt efektīvus risinājumus gan pašam klientam, gan sistēmai, ku¬rā viņš ietilpst. Sistēmiskie sakārtojumi izgaismo saikni starp slimībām un traumatiskiem notikumiem pacienta dzimtā vairāku paaudžu garumā.

„Es mīlu sevi un mīlu tevi un visu, kas tevi un mani vada”

(B. Hellingers)

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top