Praktiskais seminārs mākslas terapijā

18.09.2016 kur : Biedrības “Baltaine” Radošā māja Koknesē

jurcenko-aloida_1.jpg18.septembrī semināru "Mākslas terapija fiziskās un garīgās veselības saglabāšanai un atjaunošanai"  vadīs veselības aprūpes speciāliste mākslas terapeite Aloida Jurčenko.

Praktiskais seminārs, kurā, izmantojot dažādus vizuāli plastiskās mākslas materiālus un tehnikas gan individuāli, gan grupā, būs iespēja atslēgties no ikdienas rūpēm, vairāk iepazīt sevi, savas stiprās puses un resursus, radoši attīstīties un pilnveidot savu personību. Iepriekšējas prasmes un zināšanas mākslā nav nepieciešamas.

Gaidīsim MT seminārā: Koknesē, Radošajā mājā, Melioratoru ielā 1A

18.septembrī no plkst. 10.00 – 17.00

Maksa par semināru : 20,00 EUR ( mākslas materiāli iekļauti dalības maksā)

Pieteikšanās: zvanot pa tel. 26575499 vai rakstot, ingunazogota@inbox.lv

Cilvēki gadsimtiem ilgi ir kopuši tradīcijas un veidojuši rituālus, kas vērsti uz to, lai cilvēks savu dzīves ceļu ietu nevis kā aklais, bet redzīgais, lai spētu izprast patieso dzīves jēgu. Spētu pieņemt to, ko nevar ietekmēt un izmainīt, bet pieliktu pūles un enerģiju, lietās, kas ir no viņa rīcības atkarīgas.

21. gadsimta dinamiskajai sabiedrībai raksturīgs nemitīgs laika trūkums, steiga, spriedze darbā un citas nebūšanas, kas ir neizbēgama mūsu ikdienas sastāvdaļa. Ilgstoša stresa ietekmē pārslogojas veģetatīvā nervu sistēma un organisms strauji „nolietojas", tāpēc stresa pārvarēšanai, nodarbojoties ar fiziskām vai radošām aktivitātēm, ir jābūt neatņemamai ikdienas sastāvdaļai, jo no tā ir atkarīga mūsu veselība.

Zīmējumi, pasakas, nostāsti, sakāmvārdi utml. ir radušies, lai gadsimtu gaitā uzkrātās zināšanas tiktu nodotas nākošajām paaudzēm. Ja mēs gribam būt veseli un laimīgi, mums jāmācās gan no mūsu senču gudrībām, gan no mūsdienu zinātnes atziņām.

Zinātnieki ir pierādījuši, ka mākslinieciskā izpausme ir viena no cilvēka dabiskākajām izteiksmes formām jebkurā vecumā, kurā tiek izmantoti gan vārdi, gan bezvārdu “valoda”. Mākslas darbi, to radīšanas procesā, veicina spontanitāti un pozitīvas vibrācijas, kas ietekmē ne tikai domas un emocijas, bet arī ķermeņa šūnas. Tiek aktivizēta labā smadzeņu puslode, kas, galvenokārt attēlu veidā, glabā traumatisko pieredzi un bloķē brīvu enerģijas plūsmu. Izmantojot kinestētiskās un sensorās aktivitātes ar dažādiem mākslas materiāliem, radītie darbi noved pie dziļākas traumējošo notikumu aspektu izpratnes, ieskaitot emocionālas reakcijas.

Mākslas terapijā cilvēks tiek aicināts savas domas, jūtas un vajadzības uzzīmēt, uzgleznot izveidot no māla vai plastilīna, salikt kā kolāžu no attēliem vai atrast citu piemērotu mākslinieciskās izteiksmes veidu. Te nav nepieciešama iepriekšēja pieredze vai prasmes kādā no mākslas veidiem. Parastie skaistuma standarti te nav būtiski, galvenais ir radošais un terapeitiskais process un iegūtā pieredze.

Rezultātā mākslas terapija var palīdzēt ikvienam no mums:

• izprast savas vajadzības un vēlmes, risināt konfliktus un problēmas,

• mazināt stresu un negatīvās emocijas (dusmas, skumjas u.c.),

• tikt pāri pārdzīvojumiem vai traumatiskai pieredzei,

• iepazīt savas stiprās puses un resursus, paaugstinot pašvērtējumu,

• radoši attīstīties un pilnveidot savu personību.

printēt
  • youtube
  • facebook
  • instagram
  • Aizkraukles novads

<>
back to top